Verbind je met ons

Cloud computing

Kroes: 'De data-goudkoorts'

DELEN:

gepubliceerd

on

vier-racks-s_w_ellis-cc-2681151694_5e0bb01081Transcriptie van de toespraak van vicevoorzitter van de Commissie Neelie Kroes op het European Data Forum, Athene, 19 maart 2014.

“Bijna 200 jaar geleden zorgde de industriële revolutie ervoor dat nieuwe netwerken de macht overnamen. Niet alleen een nieuwe vorm van transport, de spoorwegen verbonden industrieën, verbonden mensen, gaven energie aan de economie en transformeerden de samenleving. Nu staan ​​we voor een nieuwe industriële revolutie: een digitale. Nu cloud computing de nieuwe motor is, en big data de nieuwe brandstof. Het transporteren van de verbazingwekkende innovaties van het internet en het internet der dingen. Draaien op breedbandrails: snel, betrouwbaar, alomtegenwoordig. Mijn droom is dat Europa zijn volledige aandeel zal leveren. Nu de Europese industrie kan leveren, de Europese burgers en bedrijven kunnen profiteren en de Europese regeringen kunnen en willen steunen. Maar we moeten al deze componenten goed krijgen.

“Wat betekent het om te zeggen dat we ons in het big data-tijdperk bevinden? Ten eerste betekent het dat we meer data dan ooit tot onze beschikking hebben. Neem alle informatie van de mensheid vanaf het begin van de beschaving tot 2003 – tegenwoordig wordt die in slechts twee dagen geproduceerd. "We streven er ook naar dat steeds meer ervan beschikbaar komt als open data, voor de wetenschap, voor experimenten, voor nieuwe producten en diensten. Ten tweede hebben we steeds meer manieren – niet alleen om die gegevens te verzamelen – maar ook om ze te beheren. manipuleer het, gebruik het. Dat is de magie om waarde te vinden te midden van de massa aan data. De juiste infrastructuur, de juiste netwerken, de juiste rekencapaciteit en niet in de laatste plaats de juiste analysemethoden en algoritmen helpen ons door de bergen heen te breken van rock om het goud erin te vinden. Ten derde is dit niet zomaar een nicheproduct voor technologieliefhebbers. De impact en het verschil op de levens van mensen zijn enorm: op zoveel gebieden.

“De gezondheidszorg transformeren, data gebruiken om nieuwe medicijnen te ontwikkelen en levens te redden. Groenere steden met minder files en slimmer gebruik van overheidsgeld. Een impuls voor het bedrijfsleven: zoals retailers die slimmer communiceren met klanten, voor meer personalisatie, meer productiviteit, een betere resultaten. Geen wonder dat big data met 40% per jaar groeit. Geen wonder dat banen in data snel groeien. Geen wonder dat vaardigheden en profielen die een paar jaar geleden nog niet bestonden nu populair zijn: en we hebben ze allemaal nodig, van datacleaner van datamanager tot datawetenschapper.

“Dit kan een verschil maken in de levens van mensen. Waar je ook zit in het data-ecosysteem – vergeet dat nooit. Vergeet nooit de echte impact en het echte potentieel. Politici beginnen dit te begrijpen. De presidenten en premiers van de EU hebben de impuls aan de productiviteit erkend , innovatie en betere diensten dankzij big data en cloud computing.

“Maar deze technologieën hebben de juiste omgeving nodig. We kunnen niet blijven worstelen met breedband van slechte kwaliteit. Terwijl elk land het op zichzelf probeert. Met infrastructuur en onderzoek die individueel en ineffectief zijn, afzonderlijk en op kleine schaal. Met verschillende wetten en praktijken die elkaar aan banden leggen en "Het vernietigen van de interne markt. Zo kunnen we niet doorgaan. Ook kunnen we niet doorgaan in een sfeer van onveiligheid en wantrouwen. Recente onthullingen laten zien wat er online mogelijk is. Ze laten implicaties zien voor privacy, veiligheid en rechten."

“Je kunt op twee manieren reageren. De eerste is door je handen in de lucht te steken en je over te geven. Op te geven en big data in het vakje te stoppen waar ‘te moeilijk’ op staat. Je afkeren van deze kans en de problemen die moeten worden aangepakt de rug toekeren. worden opgelost, van kanker tot klimaatverandering. Of – nog erger – door eenvoudigweg te accepteren dat Europa niet op deze kaart zal voorkomen, maar zal worden beperkt tot het importeren van de resultaten en producten van anderen. Of: je kunt besluiten dat we het onder de knie gaan krijgen big data – en alle afhankelijkheden, vereisten en implicaties ervan beheersen, inclusief cloud- en andere infrastructuren, Internet of Things-technologieën, evenals privacy en beveiliging, en doen het op onze eigen voorwaarden.

advertentie

“En trouwens – privacy- en veiligheidswaarborgen hoeven niet alleen te gaan over het beschermen en beperken. Data genereren waarde en openen de deur naar nieuwe kansen: je hoeft mensen niet te ‘beschermen’ tegen hun eigen bezittingen. De noodzaak is om mensen meer macht te geven, hen controle te geven, hen een eerlijk deel van die waarde te geven. Geef ze rechten over hun gegevens – en ook verantwoordelijkheden, en de digitale hulpmiddelen om deze uit te oefenen. En ervoor te zorgen dat de netwerken en systemen die ze gebruiken betaalbaar zijn. flexibel, veerkrachtig, betrouwbaar, veilig.

‘Eén ding is duidelijk: het antwoord op meer veiligheid is niet alleen maar het bouwen van muren. Vele millennia geleden besefte het Griekse volk dat. Ze beseften dat je muren kunt bouwen zo hoog en zo sterk als je wilt – het zal geen succes worden. verschil, niet zonder het juiste bewustzijn, het juiste risicobeheer, de juiste beveiliging, op elke schakel in de keten. Hadden de Trojanen dat maar beseft! Hetzelfde geldt in het digitale tijdperk: houd onze data op slot in Europa, Als we ons bezighouden met een onmogelijke droom van isolatie, verliezen we een kans, zonder enige zekerheid te verwerven.

‘Maar als we al deze gebieden onder de knie hebben, zouden we big data echt onder de knie hebben. Dan zouden we hebben laten zien dat technologie rekening kan houden met democratische waarden; en dat een dynamische democratie met technologie om kan gaan. Dan zouden we een impuls hebben waar iedere Europeaan van kan profiteren.

"Dus laten we dit bezit in goud veranderen. Met de infrastructuur om dit vast te leggen en te verwerken. Cloudcapaciteit die efficiënt, betaalbaar en on-demand is. Laten we de obstakels aanpakken, van standaarden en certificering, vertrouwen en beveiliging, tot eigendom en auteursrecht. Met de juiste vaardigheden, zodat onze beroepsbevolking deze kans kan grijpen. Met nieuwe partnerschappen, het samenbrengen van de juiste spelers. En het investeren in onderzoek en innovatie. De komende twee jaar leggen we 90 miljoen euro op tafel voor big data en 125 miljoen euro voor de wolk.

"Ik wil reageren op deze economische noodzaak. En ik wil reageren op de oproep van de Europese Raad – kijkend naar alle aspecten die relevant zijn voor de digitale economie van morgen. Jullie kunnen ons helpen deze toekomst op te bouwen. Jullie allemaal. Helpen deze toekomst tot stand te brengen. de digitale data-gedreven economie van de toekomst. Het ecosysteem rond data uitbreiden en verdiepen. Nieuwe spelers, nieuwe intermediairs, nieuwe oplossingen, nieuwe banen, nieuwe groei. Vorig jaar heb ik in Vilnius het idee van een publiek-privaat partnerschap op dit gebied geopperd. Dat kan een krachtige manier zijn om samen te werken – en iets dat op andere gebieden, zoals 5G, heel goed voor ons heeft gewerkt. Maar laat me duidelijk zijn. Publiek geld is geen gratis geld. Voordat je het kunt ontsluiten, heb je een heel duidelijk inzicht nodig. plan, waaruit blijkt hoe welke overheidsinvestering dan ook zal werken, hoe deze verband houdt met de activiteiten eromheen en hoe deze vruchten zal afwerpen.

“Hoe belangrijk het ook is: bij big data is het niet anders. We hebben dus een Strategische Onderzoeks- en Innovatieagenda nodig die dit allemaal doet – groeiend vanuit een brede, inclusieve en representatieve basis, waarbij verschillende prioriteiten worden samengebracht, zodat ze over de hele linie zinvol zijn. Ik Ik weet dat velen van u druk bezig zijn geweest met het werken aan een dergelijke agenda. En u gaat de tekst hier bij het EDF bespreken. Dat is welkom. Als we stabiele input hebben, zullen we deze moeten controleren en beoordelen aan de hand van de vereisten voor PPP's in Horizon 2020. En dan de laatste hand leggen om verder te gaan. En we moeten dit allemaal snel en met de hoogste kwaliteit doen.

"Ik weet zeker dat je dat en al het andere harde werk zult voortzetten: engageren, netwerken, ontwikkelen. Het vinden van data-innovaties voor de publieke sector en ook voor het bedrijfsleven. Van grote spelers uit de industrie tot kleine ondernemers; van onderzoekers tot durfkapitalisten - jullie zijn allemaal onderdeel van de Europese data-economie, en onderdeel van onze economische toekomst. Samen hoop ik dat we daarop kunnen voortbouwen en samen kunnen werken aan een Europese toekomst die gedijt op data."

Om uw commentaar aan deze toespraak toe te voegen, zie de sociale versie van de toespraak hier.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending