Verbind je met ons

EU

Richard Howitt, EP-lid: Sancties EU / Rusland - zullen 'kosten' echt duur zijn?

DELEN:

gepubliceerd

on

vladimir-poetin-4Na bedreiging van de 'kosten' als Rusland er niet in slaagt de crisis over Oekraïne te de-escaleren, is het besluit van vandaag van de Europese ministers van Buitenlandse Zaken voor gerichte visumverboden en bevriezing van tegoeden tegen een beperkt aantal Russische functionarissen misschien niet duur genoeg, aldus een hooggeplaatst lid van Labour. Richard Howitt, EP-lid, de Europese woordvoerder van Labour voor buitenlandse zaken, ontmoette de interim-premier van Oekraïne Arseniy Yatsenyuk in Brussel en maakt deel uit van de taskforce Oekraïne van zijn Europese partij.

"Hoewel de logica wordt erkend in geleidelijk escalerende sancties om druk uit te oefenen op een diplomatieke klim door Rusland, zijn er weinig tekenen dat dit zal werken en in de tussentijd komen de oligarchen er vrijuit vrij", zei Howitt.

Howitt, die ook stappen steunt voor een gezamenlijk bezoek van het Europees Parlement en de Russische Doema aan de Krim, zei dat het Russische parlement de mogelijkheid had om de-escalatie te ondersteunen door de ratificatie van de aanvraag van de Krim om opnieuw toe te treden tot de Russische Federatie na het controversiële referendum van gisteren uit te stellen. Hij zei: "William Hague en andere westerse politici blijven Rusland met 'kosten' bedreigen, maar het is moeilijk te geloven dat Vladmir Poetin de huidige EU-sancties als echt kostbaar zal beschouwen.

"In wezen zijn dit politieke en geen economische sancties, waar de Russische oligarchen zonder blikken of blozen van afstappen.

"Ik vrees dat protesten, zoals die we in Donetsk en Kharkiv zijn begonnen te zien, eerder zullen worden gebruikt als excuus voor verdere militaire interventie door Moskou voordat de diplomatieke doorbraak die het Europese besluit van vandaag hoopt te bereiken. provocatie vóór de-escalatie. "

Sprekend voor een rechtstreeks initiatief van het Europees Parlement aan de Russische Doema om de assimilatie van de Krim in de Russische Federatie te vertragen, voegde Howitt eraan toe: `` De volgende stap is hoe snel Rusland handelt na het zogenaamde referendum van gisteren en, als Rusland nog steeds internationale waarnemers blokkeert die naar de Krim gaan, kan het zijn dat een gezamenlijke parlementaire delegatie ons de beste gelegenheid biedt om enige directe invloed uit te oefenen. "

advertentie

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending