Verbind je met ons

EU

Plenaire vergadering: Oekraïne, CO2-reductie, tabaksregulering

DELEN:

gepubliceerd

on

20111026_plenary_session_week_43_8722_060The situation in Ukraine was extensively debated by MEPs during February’s second plenary session in Strasbourg that took place on 24-27 February. MEPs also approved measures to reduce CO2 emissions from new cars and vans and ways to discourage young people from taking up smoking. In addition Czech President Miloš Zeman visited the Parliament.

Bij de opening van de zitting werd een minuut stilte in acht genomen voor de slachtoffers van de gewelddadige repressie in Oekraïne.
Het Parlement heeft voor de periode 3.5-2014 een budget van 2020 miljard euro veiliggesteld voor het fonds voor de meest behoeftigen, ondanks dat de lidstaten hierop wilden bezuinigen. Het fonds zal voedsel, fundamentele materiële hulp en sociale zekerheid verstrekken aan de armsten van de EU.

EU-landen moeten de vraag naar prostitutie terugdringen door de klanten te bestraffen, en niet de prostituees, aldus het Parlement in een niet-bindende resolutie.
Een ontwerp-tabaksrichtlijn die door de leden van het Europees Parlement wordt aangenomen, zou vereisen dat op alle sigarettenpakjes waarschuwingsafbeeldingen staan ​​die 65% van hun oppervlak bestrijken. E-sigaretten zouden gereguleerd worden als medicijn als ze beweren dat ze rokers helpen stoppen, of als tabaksproduct.

Noodoproepapparatuur die automatisch reddingsdiensten waarschuwt wanneer een auto-ongeluk plaatsvindt, moet tegen oktober 2015 op alle nieuwe modellen auto's en lichte bestelwagens in de EU worden gemonteerd, aldus de leden van het Europees Parlement.
Nieuwe regels die zijn ontworpen om de CO2-uitstoot tegen 95 terug te brengen tot 2020 g/km voor nieuwe auto's, zijn door het parlement goedgekeurd.

Rules to make it easier for national authorities to freeze and confiscate crooks’ assets across the EU were approved by Parliament.
Alle websites die door overheidsinstanties worden beheerd, zullen op grond van een door het parlement goedgekeurd wetsontwerp voor iedereen toegankelijk moeten worden gemaakt, inclusief ouderen en gehandicapten. Ruim 167 miljoen Europeanen hebben problemen met de toegang tot openbare websites om gebruik te maken van online overheidsdiensten.

Clandestine migrants from the EU to Turkey or Turkey to the EU would have to be returned under an EU-Turkey ‘readmission’ agreement signed by both parties in December and endorsed by Parliament this week.
De leden van het Europees Parlement keurden nieuwe regels goed die tot doel hebben de concurrentie in de spoorwegsector te verbeteren door nieuwe en/of kleine exploitanten betere toegang te geven tot de spoorweginfrastructuur en door complexe vergunningsprocedures voor het op het spoor zetten van treinen te vereenvoudigen.

advertentie

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending