Verbind je met ons

EU

Verklaring van Pat Cox, voormalig voorzitter van het Europees Parlement en Aleksander Kwasniewski, voormalig president van Polen, co-voorzitters van het Europees Parlement Waarnemersmissie naar Oekraïne

DELEN:

gepubliceerd

on

A576604E-5DAD-41A9-A9D2-1DC4DEB7F42F_mw1024_n_s“Terwijl het land de meest opmerkelijke historische veranderingen in zijn moderne geschiedenis doormaakt; Wij willen tegenover de bevolking van Oekraïne onze bewondering, onze steun en onze aanmoediging uitspreken.

“In 2012 en 2013 hebben we 27 bezoeken aan Oekraïne gebracht om Oekraïne te helpen de obstakels op zijn weg naar de Associatieovereenkomst met de Europese Unie te overwinnen en een oplossing te vinden voor gevallen van selectieve gerechtigheid, waaronder die van Joelia Timosjenko. Wij zijn bijzonder blij haar vrijheid te mogen verwelkomen.

“Wij willen ons diepste respect betuigen aan allen die de afgelopen weken zijn omgekomen en onze oprechte condoleances betuigen aan alle families en familieleden van de slachtoffers van Maidan. Er vinden grote politieke veranderingen plaats in Oekraïne als gevolg van de buitengewone mobilisatie van het Oekraïense volk dat strijdt voor een betere toekomst en een meer democratisch en Europees Oekraïne.

“Deze prestaties hebben Oekraïne veel geld gekost. Er zijn te veel doden gevallen doordat de vorige regering niet heeft geluisterd naar de roep van burgers om verandering. Gerechtigheid is noodzakelijk, eerlijke gerechtigheid, in overeenstemming met de internationale verplichtingen van Oekraïne. Wraak zou bestaan ​​uit het herhalen van de fouten uit het verleden.

“De grote mobilisatie in Kiev en in veel andere steden moet rekening houden met de vele Oekraïners die zich vandaag de dag zorgen maken over hun toekomst en die van hun land. De volgende regering van Oekraïne moet zonder uitzondering werken aan de toekomst van alle Oekraïners om de stabiliteit te waarborgen, de eenheid van het land te garanderen en de weg voor transformatie te effenen.

“De sleutel om te voorkomen dat de hoge verwachtingen van alle Oekraïners teleurgesteld worden, zal de effectieve strijd zijn tegen corruptie en vriendjespolitiek die de Oekraïense politiek en politieke klasse vergiftigen, evenals een echte hervorming van het rechts- en kiesstelsel om een ​​werkelijk democratische toekomst voor Oekraïne te garanderen.

“De internationale gemeenschap en in het bijzonder de Europese Unie moeten Oekraïne dringend steunen bij het behouden van zijn territoriale integriteit en bij het op alle mogelijke manieren faciliteren van de overgang van het land naar meer democratie, gerechtigheid en welvaart. De EU moet er ook naar streven een positieve en constructieve betrokkenheid met Rusland te ontwikkelen over de regionale betrekkingen van Oekraïne.”

advertentie

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending