Verbind je met ons

Zakelijk

Het raken van het merk: Het bijwerken van de regels voor handelsmerken

DELEN:

gepubliceerd

on

20140224PHT36820_originalMore than just a healthy snack, an apple is also one of the world’s most valuable trademarks today. Trademarks are used to help identify products and running a business without one would be hard to imagine. As brands become more important and more global, so does the protection of trademarks. The European Parliament talked about it with Cecilia Wikström (foto), een Zweeds lid van de ALDE-fractie, die een rapport schreef over de modernisering van de EU-merkenregels.

Hoe belangrijk zijn handelsmerken voor branding? Het is uiterst belangrijk. We leven in een geglobaliseerde wereld en het is belangrijk om handelsmerken en de eigenaren van handelsmerken te beschermen. Het is feitelijk duurzamer dan een patent, omdat patenten vervallen, maar handelsmerken voor eeuwig kunnen worden verlengd.

A trademark “packs a punch and you shouldn’t do business without one”,  according to the Office for Harmonization in the Internal Market (OHIM), which is in charge of registering them. Do you agree?Het is altijd aan de merkhouder om te beslissen of hij een merk nationaal of op Europees niveau registreert. Als u uw merk alleen in Frankrijk, Duitsland en België wilt introduceren, heeft u de keuze om dit te doen. Maar als u zich wilt registreren voor Europese bescherming, dan krijgt u daar ook de mogelijkheid voor. Het is niet normaal dat de kosten dezelfde zijn als u vraagt ​​om bescherming van uw merk in één lidstaat of als u vraagt ​​om de bescherming van uw merk in één lidstaat. heel de EU. Er moet een verschil zijn. We moeten de prijzen op een rij zetten.

Er bestaat al meer dan twintig jaar een richtlijn die de merkenwetgeving in de lidstaten harmoniseert. Wat verandert er met de nieuwe regels?

Het is geen revolutie, maar eerder een modernisering. Het zal de samenwerking tussen nationale merkenbureaus en het Europese merkenbureau in Alicante, Spanje, verbeteren. Het zal helpen om de wielen te oliën.

De leden van het Europees Parlement debatteren op 24 februari over de nieuwe regels en stemmen er de volgende dag over.

advertentie

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending