Verbind je met ons

EU

Europese Investeringsbank ermee eens £ 175m back naar Schotland's belangrijkste wegennet upgraden

DELEN:

gepubliceerd

on

Clyde_van_M8,_Dumbarton_De Europese Investeringsbank (EIB), de Europese instelling voor langetermijnleningen, heeft ermee ingestemd een financieringsbijdrage van £175 miljoen te verstrekken voor de voltooiing van de snelwegverbinding tussen Glasgow en Edinburgh. Het investeringsprogramma omvat zowel de voltooiing van de snelweg M8 tussen de twee grootste steden van Schotland als belangrijke verbeteringen aan de M73 en M74.

Chauffeurs zullen profiteren van minder files en veiligere en snellere reizen als gevolg van het nieuwe M8 M73 M74 snelwegverbeteringsproject. Het plan zal tijdens de bouw honderden banen creëren en, eenmaal voltooid, de verkeersopstoppingen op een van de drukste wegennetwerken van Schotland aanzienlijk verminderen. Gedurende de dertig jaar dat de nieuwe wegen in gebruik zijn en worden onderhouden, zullen er ook werkgelegenheidskansen op lange termijn worden gecreëerd. Er worden momenteel geavanceerde werkzaamheden uitgevoerd en de wegverbinding zal gedurende 30 jaar worden ontworpen, gebouwd, geëxploiteerd en onderhouden na de toekenning van een concessieovereenkomst door de Schotse regering.

“De Europese Investeringsbank zet zich in voor het ondersteunen van cruciale investeringen in essentiële infrastructuur in heel Europa en wij erkennen het belang van het M8-programma om de belangrijkste snelwegverbindingen van Schotland te verbeteren. Dit project levert niet alleen economische voordelen op tijdens de bouw, maar zal de komende jaren ook de veiligheid verbeteren en de kosten voor het bedrijfsleven verlagen door verbeterde reistijden. We zijn vastbesloten om aanzienlijke financiële steun voor de lange termijn te bieden voor het plan.” zei Jonathan Taylor, vice-president van de Europese Investeringsbank verantwoordelijk voor Groot-Brittannië en Ierland.

Minister van Transport Keith Brown zei: “Dit markeert een belangrijke mijlpaal in de tijdlijn van een groot transportinfrastructuurproject voor Schotland. Niet alleen zullen deze werkzaamheden de connectiviteit in de centrale gordel van Schotland enorm verbeteren, het project zal verreikende voordelen opleveren voor de bredere Schotse economie.

“We zullen honderden nieuwe banen zien ontstaan, die een blijvende erfenis zullen achterlaten van hoogopgeleide arbeidskrachten, waardoor de Schotse bouwsector zal worden versterkt. Bovendien zal het project fungeren als katalysator om aanzienlijke buitenlandse investeringen aan te trekken en de voortdurende groei van onze zakengemeenschappen te stimuleren.”

De schuldfinanciering voor het project is gelijkelijk verdeeld tussen een directe lening van de Europese Investeringsbank en een plaatsing van obligaties bij internationale investeerders. De nieuwe Schotse regeling vertegenwoordigt het eerste Britse wegenproject waarbij obligatiefinanciering betrokken is sinds de mondiale financiële crisis van 2008, en is het grootste project dat gefinancierd wordt via het non-profit distributiemodel van de Schotse regering.

De Europese Investeringsbank zet zich in voor het ondersteunen van cruciale investeringen die de economische groei stimuleren en de levens in Schotland verbeteren. Dit omvatte recente steun voor investeringen zoals het nieuwe City of Glasgow College en er is een sterke pijplijn van toekomstige projecten die momenteel door de EIB worden overwogen, waaronder nieuwe ziekenhuizen, transportinfrastructuur en andere vlaggenschipinvesteringen in heel Schotland.

advertentie

De afgelopen vijf jaar heeft de Europese Investeringsbank ruim £4 miljard ter beschikking gesteld voor transportinvesteringen in heel Groot-Brittannië. Vorig jaar betekende een record voor de totale betrokkenheid van de EIB in Groot-Brittannië: £4.85 miljard in 2013, een stijging van 59% ten opzichte van 2012.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending