Verbind je met ons

Ontwikkeling

EESC conference calls voor mondiaal partnerschap voor armoedebestrijding en duurzame ontwikkeling

DELEN:

gepubliceerd

on

10000000000004A7000001897E584A07Van 13 tot en met 14 februari bracht het Europees Economisch en Sociaal Comité (EESC) deskundigen uit een breed scala van groepen uit het maatschappelijk middenveld samen met nationale, EU- en VN-belanghebbenden samen om de uitdagingen en vooruitzichten te bespreken voor de voorbereiding van de Agenda voor de periode na 2015 Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG). Uitroeiing van de armoede en duurzame ontwikkeling stonden beide centraal in de debatten van de Mondiale partnerschapsconferentie.

“We need to turn the 21st century from a century of fragility into a century of sustainability,” said Commissioner Janez Potočnik, who also highlighted that poverty could only be effectively eliminated if we accepted the planet’s boundaries. According to Potočnik, the Post-2015 Framework on Sustainable Development Goals could be as important a landmark for humanity as the declaration of human rights.

The importance and relevance of this conference was borne out by the wide range of topics discussed during the one and a half day-long event. The issues on the agenda included the promotion of gender equality and women’s empowerment, calls to curb money laundering and combat corruption as well as proposals for a quota model for environmental footprints, among many others. The overarching message was that all countries needed to be on board, accept their specific responsibilities and increase their efforts in this area.

Permanent Representative of Hungary to the United Nations and Co-Chair of the UN Open Working Group on Sustainable Development Goals Csaba Kőrösi highlighted the UN’s vision of building consensus around a limited but ambitious set of goals and warned against emphasizing the North-South divide.

EESC-vicevoorzitter Hans Joachim Wilms stressed the need to identify and tackle the roots of poverty, inequality and environmental degradation. “Sustainable development must become a political reality,” he concluded.

Er werd een gemeenschappelijk akkoord bereikt over de cruciale rol van belanghebbenden uit het maatschappelijk middenveld, het bedrijfsleven, lokale en regionale overheden, die volledig betrokken moesten worden bij het beleidsontwikkelings- en implementatiekader.

De conclusies van deze conferentie, die zullen worden meegedeeld aan de Europese Commissie, het Parlement en de Raad, zullen deze instellingen informeren over het proces van het bepalen van een EU-standpunt over de start van de onderhandelingen over het Post-2015-kader.

advertentie

Voor meer informatie klikt u op hier.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending