Verbind je met ons

EU

'Sport houdt niet alleen jou, maar ook de industrie fit'

DELEN:

gepubliceerd

on

_getafbeeldingSport is niet alleen een vrijetijdsbesteding en goed voor de persoonlijke gezondheid, maar heeft ook een grote industriële impact. Met zijn bijdrage van 294 miljard euro aan de bruto toegevoegde waarde van de EU en zijn werkgelegenheid voor 4.5 miljoen mensen wordt de sector beschouwd als een belangrijke groeimotor.

De sportindustrie is, in zijn brede definitie, een echte industrie, die gezien kan worden als een groeimotor voor de bredere economie, aangezien zij toegevoegde waarde en banen genereert in een hele reeks sectoren, zowel in de productie als in de dienstensector, waardoor de ontwikkeling en de dienstverlening worden gestimuleerd. innovatie.
Om de rol van de sportgerelateerde economie als economische motor om de Europese industrie te helpen herstellen te onderstrepen, waren commissaris voor Industrie en Ondernemerschap Antonio Tajani en Androulla Vassiliou, commissaris verantwoordelijk voor sport, op 21 januari 2014 gezamenlijk voorzitter van een bijeenkomst van belanghebbenden over het economisch belang van de sportindustrie. De bijeenkomst vertegenwoordigde een platform dat vertegenwoordigers van alle sportgerelateerde economische sectoren, clusters, de academische wereld en sportverenigingen samenbracht. Naast de enorme industriële impact profiteren de toeristische winsten van sport, gemiddeld worden er jaarlijks wereldwijd 12 tot 15 miljoen internationale reizen gemaakt voor de voornaamste doel van het kijken naar sportevenementen. De sportindustrie wordt ook gekenmerkt door constante en snelle golven van innovatie, vaak in nauwe samenwerking met andere industrieën. Als gevolg hiervan worden nieuwe, innovatieve producten geleidelijk op verschillende markten verspreid en voor verschillende doeleinden gebruikt. Klik hier voor meer informatie.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending