Verbind je met ons

werk

Schulz: Zwitserland staat voor veel onderhandelingen als het de bewegingsvrijheid beperkt

DELEN:

gepubliceerd

on

20140210PHT35407_originalZwitserland riskeert opnieuw te moeten onderhandelen over zijn overeenkomsten met de EU, waarschuwde voorzitter van het Europees Parlement Martin Schulz nadat de kiezers in een referendum de invoering van quota voor migranten hadden gesteund. “Als Zwitserland de wetten moet wijzigen en het vrije verkeer ook voor EU-burgers moet beperken, dan moeten we reageren, de overeenkomsten bespreken en misschien onderhandelen”, zei hij. “Het is moeilijk om bijvoorbeeld het vrije verkeer van burgers te beperken en het vrije verkeer van diensten niet te beperken. Er staan ​​ons nog veel onderhandelingen te wachten.”

Meer dan een miljoen EU-burgers wonen en werken in Zwitserland, terwijl ongeveer 430,000 Zwitsers in de EU wonen, de grootste handelspartner van het land.Bewegingsvrijheid sinds 2002

De bewegingsvrijheid binnen de EU en Zwitserland is sinds 2002 gegarandeerd. De overeenkomst die mensen uit de EU en Zwitserland het recht geeft om binnen te komen, te wonen en te werken waar ze maar willen, werd in 1999 ondertekend als onderdeel van een pakket van zeven overeenkomsten.
“Het is aan de Zwitserse regering om te beslissen of ze de overeenkomsten met ons opschorten of niet”, aldus Schulz. “Zolang Zwitserland niet reageert, bestaan ​​de overeenkomsten.”

Het 'guillotineclausule'
Als Zwitserland niet langer aan de voorwaarden van de overeenkomst over het vrije verkeer van personen kan voldoen, lopen alle andere overeenkomsten die in 1999 zijn ondertekend gevaar, op grond van een clausule in de overeenkomsten.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending