Verbind je met ons

EU

Watson: 'Gibraltar-regering in Brussel wil stem laten horen'

DELEN:

gepubliceerd

on

watsonmepEen delegatie van de regering van Gibraltar, waaronder premier Fabian Picardo en vice-premier Joseph Garcia, zal deze week op dinsdag 11 en woensdag 12 februari in Brussel zijn.

Voorafgaand aan het bezoek hebben Gibraltar en de Zuidwest-Engeland liberaal-democratische Europarlementariër Sir Graham Watson (afgebeeld) zei: “Gibraltar is nu 'officieel' een EU-beleidskwestie op het hoogste niveau. De wachtrijen aan de grens zijn het onderwerp van een lopend onderzoek van de Europese Commissie. Andere nationale regeringen raken steeds meer gefrustreerd door de hardnekkige vastberadenheid van Spanje over deze kwestie.”

“Dankzij het engagementbeleid van de regering van Gibraltar op EU-niveau en mijn inspanningen om de Rots op de agenda te zetten – om nog maar te zwijgen van de protesten in heel Brussel van twee weken geleden – luistert de Commissie nu. Wij laten onze stem horen.

“Madrid is woedend. Ondanks het oordeel van de Commissie over de grens lopen ze niettemin het risico in Brussel in de problemen te komen vanwege wat ze doen. Ze zitten fout, en dat weten ze.

“Ik ben blij dat de regering van Gibraltar heeft besloten een vervolg te geven aan hun eerste officiële bezoek aan Brussel vorig jaar en dit tot een vast onderdeel te maken.”

Sir Graham heeft ervoor gezorgd dat de delegatie ambtenaren van de Europese Commissie zal ontmoeten op de hoogste niveaus van de directoraten-generaal die verantwoordelijk zijn voor binnenlandse zaken, belastingen, transport, douane, milieu en de interne markt. De delegatie zal ook belangrijke leden van het Europees Parlement uit heel Europa ontmoeten om de zorgen over het EU-beleid te bespreken.

Sir Graham zal op woensdag 18 februari om 30 uur een receptie organiseren ter ere van Chief Minister Fabian Picardo in een van de Ledensalons van het Europees Parlement, waar Picardo een toespraak zal houden over Gibraltar en de EU. Iedereen is welkom. Voor meer informatie kunt u een e-mail sturen [e-mail beveiligd]

advertentie

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending