Verbind je met ons

EU

Europees Parlement deze week: NSA, de trojka, eCall, de verkiezing van de nieuwe voorzitter van de Commissie

DELEN:

gepubliceerd

on

20120124PHT36092_originalParlementaire commissies zullen deze week (10-14 februari) stemmen over een rapport over de manier waarop NSA-toezicht de grondrechten van Europeanen heeft aangetast, regels die de voorwaarden voor het kopen van een reispakket verduidelijken en een voorstel om auto's uit te rusten met het levensreddende e-call-systeem . Ondertussen zullen de EP-leden ook hun onderzoek naar de impact van de Trojka-besluiten op de reddingslanden voortzetten.

Op 12 februari stemt de commissie Burgerlijke Vrijheid over haar rapport over het onderzoek van het EP naar het NSA-toezicht op Europeanen. Tot de goed te keuren maatregelen behoren onder meer de opschorting van internationale overeenkomsten over gegevensuitwisseling en handelsbesprekingen met de VS en meer bescherming voor klokkenluiders en journalisten.
De economische commissie zal donderdag het werk van de Trojka bespreken met Benoît Coeuré, uitvoerend bestuurslid van de Europese Centrale Bank. Ook die dag stemt de werkgelegenheidscommissie over de impact van de trojka-besluiten op de werkgelegenheid, de rechten van werknemers en het sociaal welzijn. Gewone mensen hadden via LinkedIn de mogelijkheid om bij te dragen aan een parlementair rapport over de Trojka.

Over nieuwe regels om de rechten van consumenten bij het kopen van een reispakket te versterken, zal op 11 februari door de commissie voor de interne markt worden gestemd. Dit kan een repatriëringsgarantie omvatten en een opname binnen 24 uur direct na het online boeken.
Alle nieuwe auto's moeten vanaf oktober 2015 zijn uitgerust met e-call, volgens nieuwe regels waarover op 11 februari door de commissie interne markt wordt gestemd. E-call is een systeem om bij een ongeval automatisch de hulpdiensten te bellen.

De mensenrechtencommissie houdt op 13 februari een openbare hoorzitting over de situatie van migrerende werknemers die in Qatar zijn om te helpen bij de voorbereidingen voor de FIFA Wereldbeker 2022.

De commissie constitutionele zaken stemt op 11 februari over een verslag over de verkiezing van de nieuwe voorzitter van de Europese Commissie na de Europese verkiezingen in mei. De leden van het Europees Parlement zullen waarschijnlijk voorstellen dat de EU-leiders niet alleen rekening houden met de verkiezingsuitslag bij het voorstellen van een kandidaat voor het voorzitterschap van de Commissie, maar ook dat enkele van de nieuwe commissarissen worden gekozen uit de nieuw gekozen leden van het Europees Parlement.
Ook op 11 februari zijn er nog maar 100 dagen voordat de Europese verkiezingen op 22 mei beginnen. Als u wilt weten wanneer u in uw land kunt stemmen, klik hier voor de verkiezingswebsite.

advertentie

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending