Verbind je met ons

Voorpagina

Magnitsky's moeder onderneemt juridische stappen tegen het ministerie van Binnenlandse Zaken om de tweede postume vervolging van zoon af te sluiten

DELEN:

gepubliceerd

on

220px-Sergei_MagnitskyDe moeder van Sergei Magnitsky heeft juridische stappen ondernomen tegen het Russische ministerie van Binnenlandse Zaken om de tweede postume zaak tegen haar zoon te beëindigen (foto). Ze heeft ook opgeroepen tot een onderzoek naar de functionarissen die verantwoordelijk zijn voor de vervalsing van de zaak. “Deze strafzaak is gebaseerd op een fictieve gebeurtenis en moet daarom worden beëindigd, en er moet een goed onderzoek worden ingesteld naar de functionarissen die de gegevens hebben vervalst en de tweede postume vervolging van mijn zoon hebben georganiseerd”, zei Magnitskaya in haar verklaring..

Magnitsky's moeder gelooft dat de tweede postume zaak waarin haar zoon wordt beschuldigd van medeplichtigheid aan de diefstal van 230 miljoen dollar die hij had blootgelegd, een poging is om haar onder druk te zetten haar roep om gerechtigheid te laten vallen. “Onwettige handelingen van ambtenaren... veroorzaken bij mij ongerechtvaardigd lijden en pijn, wat ik beschouw als een nieuwe poging van onderzoekers om mij te dwingen mijn oproep tot gerechtigheid voor mijn overleden zoon in te trekken en degenen die verantwoordelijk zijn voor zijn onwettige vervolging en moord ter verantwoording te roepen," Magnitskaja heeft toegevoegd.

De klacht van Magnitskaya stelt dat onderzoeker van het ministerie van Binnenlandse Zaken Urzhumtsev, de officier die de tweede postume Magnitsky-zaak lanceerde, een materieel belangenconflict had, aangezien hij een vriend was van Andrei Pavlov, de advocaat die deelnam aan de heimelijke rechtszaken bij verschillende rechtbanken. vervolgens gebruikt om de frauduleuze terugbetaling van 230 miljoen dollar te rechtvaardigen die door Magnitsky werd ontdekt. Magnitskaya's klacht zegt dat onderzoeker Urzhumtsev op de hoogte was van Magnitsky's getuigenissen waaruit bleek dat degenen die betrokken waren bij de fraude tegen Hermitage en de diefstal van $ 230 miljoen, waaronder Andrej Pavlov, aan het licht kwamen.

“Het opnemen van valse gegevens in de strafdossiers is ambtsmisbruik, in dit geval opzettelijk... een aanzienlijk deel van deze vervalsing werd uitgevoerd door onderzoeker Urzhumtsev, een kennis van A.Pavlov... Onderzoeker Urzhumtsev was op de hoogte van het materiaal van de strafzaak...waarmee mijn zoon gedurende de genoemde periode geconfronteerd werd met de criminele groep die fraude pleegde tegen zijn cliënt – de drie Russische bedrijven van het Hermitage Fonds. Hij kende de getuigenissen van mijn zoon van 5 juni 2008 en 7 oktober 2008, waarin hij de daders en de mede-samenzweerders van de diefstal ontmaskerde." volgens de verklaring.

De nieuwe strafzaak werd in het geheim geopend en voor Magnitsky's familie verborgen gehouden. “Ernstige schendingen van de grondwettelijke rechten van mijn zoon, die de kans is ontzegd om zichzelf te verdedigen vanwege zijn dood in het detentiecentrum, zijn beschuldiging, in het geheim tegenover zijn familieleden, omdat hij een ernstig misdrijf heeft begaan zonder hem een ​​aanklacht te hebben opgelegd, en zonder een geldig gerechtelijk vonnis met betrekking tot hem, is een duidelijke reden om strafzaak nr. 678540, die gebaseerd is op een fictieve misdaad, te beëindigen”, aldus Magnitskaya.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending