Verbind je met ons

Toetreding

EU-Turkije: Eerste bijeenkomst met minister Cavusoglu

DELEN:

gepubliceerd

on

208758Commissaris voor uitbreiding en nabuurschapsbeleid Štefan Füle en de Turkse minister van EU-aangelegenheden en hoofdonderhandelaar Mevlüt Çavuşoğlu (foto) hebben elkaar in Straatsburg ontmoet voor een open en constructieve eerste ontmoeting.

Commissioner Füle and Minister Çavuşoğlu agreed on the strategic ties that unite the EU and Turkey, the anchor of which are the accession negotiations: “Last year brought the momentum back to these negotiations,” said Commissioner Füle. “It is precisely because of the importance of our relations that we discussed openly our concerns as regards the independence and impartiality of the judiciary.”

Minister Çavuşoğlu informeerde commissaris Füle over recente ontwikkelingen.

Commissaris Füle herinnerde ook aan zijn eerdere verklaring dat de Europese Commissie, als kandidaat-lidstaat die zich heeft gecommitteerd aan de politieke toetredingscriteria, van Turkije verwachtte dat het alle nodige maatregelen zou nemen om ervoor te zorgen dat recente beschuldigingen van corruptie zonder discriminatie of voorkeur op een transparante en onpartijdige manier worden aangepakt .

Commissioner Füle expressed the expectation that any change to the judicial system must not call into question Turkey’s commitment as regards the Copenhagen political criteria. Commissioner Füle asked Minister Çavuşoglu to convey this message to Ankara.

De Europese Commissie zal de bepalingen van de meest recente ontwerpwetgeving inzake de rechterlijke macht in Turkije herzien en haar standpunten met de Turkse autoriteiten delen alvorens over het wetsontwerp te stemmen.

advertentie

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending