Verbind je met ons

Europees parlement

Oekraïne: Greens roep om EU-delegatie naar Kiev

DELEN:

gepubliceerd

on

491136-131125-oekraïne-eu-protestenAls reactie op de situatie in Oekraïne en het politieoptreden tegen democratische pro-EU-demonstraties in Kiev, roept de Groenen/ALE-fractie op tot een debat in het Europees Parlement tijdens de plenaire vergadering van volgende week in Straatsburg, evenals tot het sturen van een speciale EP-delegatie naar Kiev.

Groenen/EFA co-voorzitter Rebecca Harms zei: “De scènes die uit Kiev komen, zijn schokkend. Nadat ik vorige week persoonlijk de pro-EU-demonstratie in Kiev heb bijgewoond, is het meedogenloze optreden tegen dit vreedzame protest onbegrijpelijk en verwerpelijk en toont het de onzekerheid en zwakte van de regering aan.

“Het Europees Parlement moet onverwijld besluiten een delegatie naar Kiev te sturen om de situatie ter plaatse te volgen. Dit zal ook een steunbetuiging zijn aan de pro-EU-demonstranten. Daarnaast moet het Parlement met de Europese Commissie en de Raad bespreken hoe de oppositie zo snel mogelijk concreet kan worden ondersteund.

“De demonstraties laten zien dat er een nieuwe impuls is in Oekraïne. De EU moet hierop reageren en dit betekent dat zij zich moet inzetten voor visumliberalisering en universitaire uitwisselingsprogramma's, die concrete steun zullen bieden aan jonge Oekraïners.”

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending