Verbind je met ons

Toetreding

Schulz Oekraïense autoriteiten: Luister naar de burgers, niet winnen van hen

DELEN:

gepubliceerd

on

grootVoorzitter van het Europees Parlement Martin Schulz legde de volgende verklaring af over de gebeurtenissen in Oekraïne.

“Ik volg de gebeurtenissen in Oekraïne met grote bezorgdheid. De autoriteiten negeren niet alleen de aspiraties van veel van zijn burgers, maar vernietigen ze met knuppels en traangas wanneer deze hoop wanhopig op straat wordt geuit.

“Het buitensporige gebruik van geweld tegen vreedzame demonstranten is onaanvaardbaar. Berichten over provocaties, bedoeld om de beschuldigingen van de oproerpolitie te rechtvaardigen, zijn bijzonder verontrustend. De Oekraïense autoriteiten moeten naar hun burgers luisteren en hen niet slaan.

“Ik dring er bij de Oekraïense regering op aan zich te houden aan haar internationale verplichtingen om de vrijheid, meningsuiting en vergadering te respecteren. De huidige crisis moet worden opgelost door middel van dialoog tussen alle politieke krachten.”

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending