Verbind je met ons

Steun

Het akkoord over hulp aan de meest behoeftigen 'zorgt voor het juiste evenwicht voor een effectief gebruik van EU-fondsen', zeggen de Groenen

DELEN:

gepubliceerd

on

20130607PHT11347_originalHet Europees Parlement en de Raad hebben vandaag (28 november) een wetgevingsakkoord bereikt over een EU-financieringsregeling, die hulp zal bieden aan de meest behoeftigen van 2014-20. De Groenen verwelkomden het resultaat van de regeling van 3.5 miljard euro.

Groen sociale zaken woordvoerder Marije Cornelissen zei: “Deze overeenkomst zorgt voor het juiste evenwicht en zal ervoor zorgen dat deze fondsen op de meest effectieve manier worden gebruikt om in de behoeften van de meest behoeftigen te voorzien, met voedselhulp en maatregelen voor sociale integratie.

“De Groenen hebben een sleutelrol gespeeld bij het aanzienlijk verbeteren van het fonds, door ervoor te zorgen dat het de inzameling, het transport, de opslag en de distributie van voedseldonaties kan financieren. Dit zou de verspilling van perfect eetbaar voedsel uit lokale bronnen moeten helpen verminderen, in plaats van alleen maar nieuw voedsel op de markt te kopen. Deze oplossing zal voedselbanken helpen minder afhankelijk te worden van de voedselhulp van de EU en zal positieve gevolgen hebben voor het milieu.

“Een andere belangrijke verbetering is de bredere reikwijdte, wat betekent dat het fonds niet alleen gericht is op voedseldistributie, maar ook andere maatregelen zal bevorderen om de sociale inclusie van de meest behoeftigen te bevorderen. Dit omvat onder meer het begeleiden van hen naar sociale diensten, zoals regelingen om fatsoenlijke huisvesting te vinden, sociale integratieprogramma's of hulp bij begrotingsbeheer.

“Belangrijk is dat het fonds zal worden geïmplementeerd in nauwe samenwerking met organisaties die ervaring hebben met het helpen van de meest behoeftigen ter plaatse. Dit zal helpen het fonds efficiënter te maken en gevoeliger te maken voor de behoeften van de meest behoeftigen.”

– Het akkoord zal nu moeten worden bevestigd door het Europees Parlement als geheel en de Raad van Ministers.

advertentie

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending