Verbind je met ons

Steun

World Vision verwelkomt vastgestelde datum voor vredesbesprekingen in Genève II Syrië

DELEN:

gepubliceerd

on

image.imgWorld Vision heeft de aankondiging van een vaste datum voor vredesbesprekingen in Genève II toegejuicht en dringt er bij alle partijen op aan om te goeder trouw deel te nemen aan de gesprekken met het oog op de bescherming van de meest kwetsbaren en het streven naar een duurzaam einde aan het conflict. "Deze gesprekken vertegenwoordigen de beste kans die Syrische kinderen in meer dan twee jaar hebben gehad op een toekomst zonder angst en geweld", zegt Conny Lenneberg, leider van de programma's van World Vision in het Midden-Oosten.

“Terwijl de wreedheden voortduren, hebben we leiders in de Veiligheidsraad en daarbuiten nodig om te laten zien dat ze bereid zijn om dringend aan te dringen op vrede en humanitaire reacties te ondersteunen. Ze moeten samen komen om te onderhandelen over een onmiddellijk staakt-het-vuren, gevolgd door vredesbesprekingen.” World Vision heeft een rapport uitgebracht genaamd Stand with Me: het beëindigen van de oorlog tegen Syrische kinderen, waarin de gevolgen van het Syrische conflict voor jongeren worden beschreven.

Meer dan vier miljoen kinderen in de regio zijn getroffen door het conflict, waaronder twee miljoen kinderen in Syrië die uit hun huizen zijn verdreven. De recente escalatie van gevechten heeft geleid tot een toename van het aantal slachtoffers, waarbij meer dan 7,000 kinderen om het leven zijn gekomen. Onderzoekers ontdekten zelfs dat in sommige gevallen kinderen specifiek het doelwit zijn van bloedbaden en executies. Het rapport vond ook een alarmerend aantal kinderen dat in het conflict werd gebruikt. In sommige hotspots van het conflict is maar liefst 25% van de kinderen ouder dan 15 jaar gebonden aan een gewapende groepering. Rapporten geven aan dat kinderen vanaf acht jaar door gewapende groepen worden gebruikt als menselijk schild.

De situatie voor Syrische kinderen is onaanvaardbaar en zal waarschijnlijk blijven verslechteren, tenzij alle partijen zich ertoe verbinden kinderen in het conflict te beschermen en prioriteit te geven aan hun behoeften.

“De internationale gemeenschap heeft de kinderen van Syrië in de steek gelaten. Elke maand die voorbijgaat zonder een vreedzame oplossing betekent dat meer kinderen uit hun huizen worden verdreven, school missen of zelfs vechten in de frontlinie van het conflict”, zegt Joe Harbison, World Vision's responsmanager voor de Syrische crisis. "Het is nu tijd om te handelen." World Vision roept alle partijen op om samen te werken om: Het conflict op te lossen -- De snelste manier om alle Syrische kinderen te beschermen is door het geweld te beëindigen. Alle partijen in het conflict moeten onvoorwaardelijk overeenkomen om te goeder trouw deel te nemen aan de besprekingen om tot een regeling te komen, een einde te maken aan de vijandelijkheden en een plan voor transitie te maken.

Bescherm kinderen nu

Nog voordat er een akkoord kan worden bereikt en uitgevoerd, moet er meer worden gedaan om een ​​einde te maken aan het aanvallen van kinderen. Partijen bij het conflict dragen de primaire verantwoordelijkheid voor het beëindigen van beleid en praktijken die kinderrechten schenden. Staten met invloed op partijen bij het conflict dragen ook verantwoordelijkheid en moeten hun invloed aanwenden om ervoor te zorgen dat kinderen worden beschermd. Bied onmiddellijke humanitaire toegang -- Er moeten onmiddellijk maatregelen worden genomen om ervoor te zorgen dat kinderen en hun families toegang hebben tot de broodnodige humanitaire hulp. Kinderen vormen de grootste en meest kwetsbare groep die humanitaire hulp nodig heeft. Ze hebben meer specifieke behoeften dan de algemene bevolking op het gebied van bescherming, gezondheid en voeding, en onderwijs en staan ​​voor grotere uitdagingen om aan deze behoeften te voldoen. Kinderen moeten voorrang krijgen in alle discussies over humanitaire toegang. Het verslag Sta bij Mij is beschikbaar Hier. 

advertentie

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending