Verbind je met ons

Steun

ROC biedt US $ 6.4 miljoen in reliëf naar Filipijnen

DELEN:

gepubliceerd

on

Super Tyfoon HaiyanDe regering van de Republiek China (ROC), maatschappelijke organisaties en individuele burgers blijven de Filippijnen tijdig hulp bieden in de nasleep van tyfoon Haiyan, door vanaf 6.4 november fondsen en hulpgoederen ter waarde van 21 miljoen dollar te doneren.

De supertyfoon, plaatselijk bekend als Yolanda, raasde op 8 november door het midden van de Filipijnen en richtte enorme verwoestingen aan. Twee dagen later kondigde de ROC-regering een donatie van US $ 200,000 aan, terwijl ze opriep tot een landelijke liefdadigheidsactie om hulpgoederen te verstrekken. Het ROC Rode Kruis, de Boeddhistische Tzu Chi Foundation en andere niet-gouvernementele organisaties reageerden onmiddellijk.

Sinds 12 november is 150 ton hulpgoederen uit Taiwan geleverd in 18 vluchten door C-130 Hercules-vrachtvliegtuigen van de ROC-luchtmacht voor distributie door het Filippijnse ministerie van Sociale Zaken en Ontwikkeling en vrijwilligers die werken voor Taiwanese burgergroepen.

Minister zonder portefeuille Lin Junq-tzer vergezelde op 21 november een vlucht om toezicht te houden op het transport en de levering van voorraden, terwijl ROC-vertegenwoordiger voor de Filippijnen Raymond LS Wang op 19 november naar het zwaar getroffen Tacloban City reisde om te overleggen met burgemeester Alfred Romualdez en andere functionarissen over noodhulp en wederopbouw. De Filippijnse kabinetssecretaris, Jose Rene Almendras, prees publiekelijk het ROC voor het verschepen van hulpgoederen naar het rampgebied met C-130-vliegtuigen.

Filippino's in de getroffen gebieden hebben nog steeds dringend noodgoederen nodig, waaronder zonnegeneratoren, kant-en-klaar voedsel (conserven en instantnoedels), tenten, slaapzakken, voedselrantsoenen, drinkwater, waterzuiveraars, regenkleding en sanitaire voorzieningen .

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending