Verbind je met ons

Awards

Sacharov-laureaat Malala Yousafzaï: 'Er is armoede, onvrijheid, angst en terrorisme, maar er is hoop'

DELEN:

gepubliceerd

on

20131120PHT25810_originalDe Pakistaanse tiener Malala Yousafzaï hield een hartstochtelijk pleidooi voor meer onderwijs toen ze op 2013 november in Straatsburg de Sacharovprijs 20 voor de vrijheid van denken in ontvangst nam. Mevrouw Yousafzai, die werd geëerd voor haar strijd om onderwijs voor meisjes te bevorderen ondanks de dreiging van Taliban-geweld, zei: "Er is armoede, gebrek aan vrijheid, angst en terrorisme, maar er is hoop, want we zijn hier allemaal samen verenigd om te helpen deze kinderen, om voor hen te spreken, om actie te ondernemen."

In haar toespraak zei ze dat de kracht van een land niet moet worden afgemeten aan het leger, maar aan het aantal opgeleide mensen. Ook riep ze op tot meer hulp voor kinderen uit het onderwijs: "Deze kinderen willen geen Iphone, een X-box, een Playstation of chocolaatjes. Ze willen alleen een boek en een pen."
Groepsfoto winnaars Sacharovprijs  
Malala Yousafzaï samen met Martin Schulz
en de laureaten van voorgaande jaren

De ceremonie tijdens de plenaire vergadering van november viel samen met de 25e verjaardag van de prijs, die elk jaar door het Europees Parlement wordt uitgereikt ter ere van uitzonderlijke mensen die strijden tegen intolerantie en onderdrukking. Als onderdeel van de viering woonden 22 voormalige laureaten het evenement bij. De voorzitter van het Europees Parlement, Martin Schulz, vroeg hen om een ​​staande ovatie en voegde eraan toe: "Onze gedachten gaan uit naar de andere winnaars die nog steeds van hun vrijheid zijn beroofd, en naar de winnaars die ons hebben verlaten, en ons applaus is ook voor hen. We zijn hen en hun worstelingen niet vergeten."

Voor een video-opname van de prijsuitreiking, klik hier.

Voor een audio-opname van de toespraak van Malala Yousafzaï, klik hier.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending