Verbind je met ons

Europees parlement

ALDE Party verwelkomt aardverschuiving stemming over één zetel verdragswijziging

DELEN:

gepubliceerd

on

Europees-Parlement-StraatsburgDe ALDE-partij heeft de 20 November-oriëntatiepunt in het Europees Parlement verwelkomd, waar de leden van het Europees Parlement categorisch besloten hebben voor een verdragsverandering die hen zou kunnen laten beslissen waar te komen.

483 MEPS koos voor verdragswijziging terwijl 141 tegen gestemd.

De maandelijkse shuttle Brussel-Straatsburg is veroordeeld als onhoudbaar en velen denken dat het Parlement zou effectiever zijn, kosten-efficiënte en milieuvriendelijke alsof het zich in een enkele plaats. De ALDE-partij heeft lang gepleit voor de noodzaak van het Europees Parlement één zetel, in plaats van twee hebben: Brussel en Straatsburg.

Liberaal Democraat MEP Edward McMillan-Scott is in de voorhoede van de campagne om de maandelijkse verhuizing te beëindigen. Hij zei: "Dit is de eerste keer dat de stemming over de vraag of het verdrag te veranderen en laat de overheid het Parlement en niet beslissen waar de vergadering zit voor een plenaire vergadering is gekomen."

"Op een moment dat de oproep tot hervorming van de EU niet kan worden genegeerd, en vooral gezien de economische crisis, is Europa al een aantal jaren verwering, kan de kosten van het schakelen tussen Brussel en Straatsburg niet gerechtvaardigd zijn."

De verplichting voor het Europees Parlement om 12 keer per jaar bijeen in Straatsburg is geschreven in de Europese verdragen. In de afgelopen jaren Europarlementariërs in het voordeel van het Parlement met een enkele zetel hebben gestemd, maar slechts een unaniem besluit van de EU-lidstaten kunnen het Verdrag te wijzigen.

advertentie

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending