Verbind je met ons

China

ROC hulpgoederen overhandigd aan Filippijnse personeel op Mactan-Cebu International Airport

DELEN:

gepubliceerd

on

6. 900_PHI_20131110_WFP-Gwyneth_Anne_Palmos_2079 (640x481)Het Ministerie van Buitenlandse Zaken (MOFA) en het Ministerie van Nationale Defensie (MND) werkten samen met NGO's in de Republiek China (Taiwan) om de 15 ton aan hulpgoederen in te zamelen die de eerste zending donaties naar de Filippijnen vormden na supertyfoon Haiyan .

De hulpgoederen, vervoerd door twee C-130 Hercules-vrachtvliegtuigen van de ROC-luchtmacht, arriveerden op 5 november rond 00 uur op de internationale luchthaven Mactan-Cebu, waar ze werden ontvangen door Filippijnse functionarissen van het Department of Social Welfare and Development (DSWD). ). De Filippijnse regering heeft haar oprechte waardering uitgesproken voor de tijdige humanitaire hulp die door de ROC-regering en NGO's wordt verleend. De Filippijnse vertegenwoordiger bij het ROC, Antonio I. Basilio, die met een van de vrachtvliegtuigen reisde om de eerste zending te helpen vervoeren, sprak ook zijn oprechte dankbaarheid uit voor de vrijgevigheid van het ROC. Het Filippijnse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft op zijn website een lijst gepubliceerd met donaties ontvangen uit Taiwan en 12 andere landen.

De overdrachtsceremonie vond plaats op het luchthavenplatform nadat de eerste lading hulpgoederen was gearriveerd. Vertegenwoordigers van ROC-NGO's, waaronder de Boeddhistische Tzu Chi Foundation en het ROC Rode Kruis, overhandigden de hulpgoederen aan Marcial G. Fernandez, adjunct-regionaal directeur van het DSWD-kantoor in de centrale Filipijnen. De ceremonie werd bijgewoond door vertegenwoordiger Basilio, hoofd van het Centrale Commando van de strijdkrachten van de Filipijnen, en personeel van MOFA, de MND en het Economische en Culturele Bureau van Taipei in de Filippijnen. Het lossen werd om 7 uur probleemloos voltooid dankzij de gezamenlijke inspanningen van personeel van de legers en NGO's van beide landen. De twee C-20 Hercules-vrachtvliegtuigen keerden onmiddellijk daarna terug naar Taiwan, waarbij de piloten twee belastende vluchten van vier uur op één dag voltooiden.

Naast het doneren van 200,000 dollar aan de Filippijnen namens de ROC-regering op 10 november, werkte MOFA in zo kort mogelijke tijd samen met ROC-ngo's om hulpgoederen in te zamelen. Het coördineerde ook met de MND om ervoor te zorgen dat de C-130 Hercules-vrachtvliegtuigen de levering van de eerste zending naar de Filippijnen op 12 november zouden voltooien. De operatie om vrachtvliegtuigen te verzenden werd op 13 november voortgezet met twee vluchten in de ochtend en twee in de ochtend. de middag. Op 14 november staan ​​nog eens zes vluchten gepland, zodat er in totaal twaalf vluchten zijn die dringende hulp verlenen aan de Filipijnen. De operatie zal ook in de toekomst doorgaan, zodat de meelevende donaties van de bevolking van Taiwan in de kortst mogelijke tijd kunnen worden afgeleverd in de verwoeste gebieden op de Filippijnen, waar zij de slachtoffers van de ramp zullen helpen deze moeilijke tijd door te komen. Deze inspanningen tonen aan dat het ROC vastbesloten is zijn rol als verlener van humanitaire hulp te vervullen.

Volgens door de Filippijnse regering vrijgegeven statistieken waren er op 6 november om 00 uur in totaal 13 doden bevestigd, waren meer dan 1,833 miljoen huishoudens of zo'n 1 miljoen mensen getroffen, en werden mensen uit meer dan 6 huishoudens in een ziekenhuis geplaatst. tijdelijke onderkomens.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending