Verbind je met ons

Klimaatverandering

Klimaatconferentie: 'Het wordt een zware week, maar we moeten resultaten boeken'

DELEN:

gepubliceerd

on

20131106PHT23917_originalDe UN Climate Change Conference, die van 11 tot 22 november in Warschau plaatsvindt, zal gericht zijn op onderhandelingen om landen te helpen zich aan te passen aan de klimaatverandering en zich voor te bereiden op de conferentie van 2015 in Parijs, waar een nieuw internationaal klimaatakkoord zal worden opgesteld dat na 2020 voor alle landen van toepassing zal zijn. Matthias Groote (foto), een Duits lid van de S&D-fractie, zal de EP-delegatie leiden. We vroegen hem naar de doelen en kernpunten.

What will be the delegation’s main goals?

Als delegatie van het Europees Parlement is het onze taak om met zoveel mogelijk partijen (NGO's, delegaties) te overleggen. We hebben al een overeenkomst om de uitstoot van auto's terug te dringen en om de uitstoot tegen 20 terug te brengen tot 1990% onder het niveau van 2020. Dit is een boodschap die we kunnen verkopen. We willen echte toezeggingen van alle regio's in de wereld. We willen nu vooruit en niet in 2018 of 2020. We moeten Parijs 2015 in gedachten houden en we moeten aandringen op bindende toezeggingen, ook van niet-ontwikkelde landen. We hebben ook meer financiële steun nodig van ontwikkelde landen.

Met welke resultaten zult u tevreden zijn in Warschau?

Warsaw will serve as a preparation for Paris where we will have to decide on new measures and quotas after 2020. Warsaw will hopefully be the conference of clear pledges and commitments. I would like to see commitments from the major economies to the Green Climate Fund, otherwise the underdeveloped countries will lose trust. It will be a tough week – late night discussions are a tradition – but we have to deliver.

Infographic over klimaatverandering.

advertentie

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending