Verbind je met ons

Voorpagina

Opinie: 'Hypocrisie voor leefbaar loon'

DELEN:

gepubliceerd

on

TimThumb
1279552
Door John Tennant - UKIP-kandidaat voor de EU-verkiezingen in de regio Noordoost 2014

Chuka Umunna, een van de rijzende sterren van de in diskrediet geraakte UK Labour Party en een van de luidruchtigste stemmen in het debat over het levende loon, heeft onthuld dat hij onbetaald personeel heeft dat betrokken is geweest bij campagnes voor hem. Volslagen hypocrisie, hoe kan een zeer goed betaalde kamerlid met genereuze leefstijlvoordelen personeel aantrekken zonder een vorm van beloning te bieden, wegkomen met doen alsof ze opkomen voor de armste arbeiders in ons land?

De heer Umunna werd zelfs een directe vraag gesteld over Zondag politiek over de vraag of hij zijn eigen personeel ten minste minimumloon betaalt, antwoordde hij duidelijk 'ja', maar in feite nam hij personeel aan in zijn kiesdistrict in Streatham en zijn parlementaire bureau met alleen 'lunch- en reiskostenvergoeding'. Laten we eerlijk zijn - hij loog.

Het debat rond een 'leefbaar loon' is het hart dat het hoofd regeert. Ik begrijp het morele argument volledig dat iedereen die aan het werk is een eerlijk deel van de opbrengst voor zijn harde werk moet krijgen. Hoe definiëren we dat? Labour is van mening dat we het minimumloon moeten verhogen en het bedrijfsleven een belastingvermindering van tussen £ 445 en £ 1,000 moeten bieden. Het probleem hier is de bureaucratische nachtmerrie die ermee gepaard gaat, zeker om elke belastingvermindering voor de vele duizenden verschillende bedrijven die van toepassing zijn te berekenen, de kosten om dit te doen, zouden het hele plan misschien ongeloofwaardig maken, zelfs die Brownite Chancellor die wacht; Ed Balls werd in 2010 geciteerd: "Het lijkt mij dat er aanzienlijke extra kosten zouden zijn voor de schatkist of voor het bedrijfsleven."

Het resultaat hiervan is een nog kleinere pool van belastinginkomsten om onze nationale schuld terug te betalen, in feite als een dergelijk plan verkeerd wordt gehanteerd zoals veel belastingregelingen zijn; misschien moeten we zelfs meer geld lenen, waardoor onze nationale schuld stijgt.

Ideeën zweven rond in het debat over het aanpakken van lage lonen. Misschien moeten we het vanuit een andere hoek bekijken. Waarom zijn sommige lonen laag? Waarom zijn sommige lonen geen 'leefbaar loon'? Moeten we een meer vrije marktbenadering proberen? Misschien moeten we naar de belasting zelf kijken, met name naar de inkomstenbelasting. Ik denk niet dat het eerlijk is om alle werknemers te belasten, ongeacht hun inkomsten. Ik denk zelfs dat laagbetaalde werknemers er beter aan doen helemaal geen inkomstenbelasting te betalen, op die manier krijgen ze 100% van waar ze voor werken. Door hen een betere koopkracht te geven en de regeldruk weg te nemen van kleine bedrijven, zou dit op zijn beurt kleine bedrijven helpen om te blijven bestaan ​​en werknemers in dienst te kunnen blijven nemen.

Als we het plan van Labour aanvaarden, voegt het in feite meer papierwerk toe voor aanvragen voor de belastingvermindering, wat meer kosten voor het bedrijf oplevert, waardoor de korting praktisch zinloos wordt. De reden dat sommige lonen als 'laag' worden beschouwd, is omdat ze niet in de koopkracht van die werknemers voorzien, de belastingdruk wegnemen en ze zullen kunnen gedijen. Op een vrije markt kun je de lonen niet verstoren door regulering, dat is wanneer je eindigt met de ongelijkheid in verdienvermogen tussen de klassen, en in het algemeen eindigt in een verdeelde samenleving. Om eerlijkheid te garanderen, moeten we degenen met een lager inkomen uit belasting en degenen met een hoger inkomen vrijmaken om een ​​eerlijk deel van de inkomstenbelasting te betalen. Dat is de vrijemarktbenadering, zo creëren we een 'leefbaar loon'.

advertentie

De heer Umunna zou in zijn beleidsargumenten terughoudender moeten zijn, u kunt geen eerlijke lonen eisen maar personeel in dienst nemen zonder echt salaris. U kunt ook geen leefbaar loon creëren door meer regelgevingsregels toe te voegen. Door de regeldruk te verminderen, kunnen we voor iedereen een grotere economische activiteit creëren.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending