Verbind je met ons

Europese Commissie

Commissie stelt voor vrijstelling van douanerechten voor vliegtuigbrandstof

DELEN:

gepubliceerd

on

103110497Op 4 november heeft de Commissie voorgesteld om de invoer van vliegtuigbrandstof vanaf 1 januari 2014 vrij te stellen van douanerechten.

The aim of the proposal is to ensure that the 0% customs tariff, which has been applied to jet fuel for many years, can continue. Currently, the vast majority of the EU’s jet fuel imports originate in countries that benefit from the Generalised Scheme of Preferences (GSP).

Als gevolg van wijzigingen in de SAP-regels volgend jaar kan de invoer van vliegtuigbrandstof echter mogelijk niet langer profiteren van een preferentiële behandeling op grond van de EU-handelsregels. Om de luchtvaartindustrie in de EU de tijd te geven om zich aan te passen en om handelaren zekerheid te bieden, heeft de Commissie daarom besloten om vrijstelling van douanerechten voor alle ingevoerde vliegtuigbrandstof voor te stellen, ongeacht het land van herkomst.

De voorgestelde verordening moet nu door de Raad worden goedgekeurd voordat ze in werking treedt. Voor het volledige voorstel klik hier.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending