Verbind je met ons

Europees parlement

Leuk vinden! De Facebook-pagina van het Europees Parlement bereikt de mijlpaal van een miljoen fans

DELEN:

gepubliceerd

on

20131028PHT23223_originalEen miljoen burgers uit alle uithoeken van Europa en daarbuiten volgen het Europees Parlement nu op Facebook, waardoor zijn pagina de grootste Facebook-pagina van alle Europese instellingen is. Maar hoe is het allemaal begonnen en waar gaat het over?

De pagina van het Parlement werd gelanceerd voorafgaand aan de Europese verkiezingen van 2009 en sindsdien is het aantal fans blijven groeien. Met een miljoen fans kan het potentieel 135 miljoen mensen bereiken doordat onze fans inhoud delen met hun vrienden. De pagina wordt meerdere keren per dag bijgewerkt en er worden regelmatig nieuwe functies toegevoegd. Fans kunnen de berichten niet alleen liken, becommentariëren en delen, maar ze kunnen tijdens onze frequente chats ook live met leden van het Europees Parlement debatteren over actuele onderwerpen.

Wedstrijden zijn ook een vaste waarde op de pagina, de meest recente is de 'editor voor een dag', waarbij de winnaars berichten op de pagina schrijven tijdens de plenaire vergadering in november. Vorig jaar werden de winnaars van een andere wedstrijd die werd georganiseerd, uitgenodigd voor de festiviteiten van de EU voor de Nobelprijs voor de vrede in Oslo en Straatsburg.

Een miljoen is een geweldige mijlpaal, en het had niet kunnen worden bereikt zonder jullie, de mensen die ons volgen, dus bedankt, zegt het Europees Parlement!

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending