Verbind je met ons

Steun

Verdere € 200 miljoen euro van de EIB om de veerkracht van Istanbul om aardbevingen te versterken

DELEN:

gepubliceerd

on

IstanbulRetrofitTURKEY_HeroDe Europese Investeringsbank (EIB) verstrekt 200 miljoen euro aan de Republiek Turkije als vervolgsteun voor de inspanningen om het risico op aardbevingen te beperken in Istanbul, het commerciële en financiële centrum van Turkije.

De EIB-middelen worden verstrekt in het kader van het Istanbul Seismic Risk Mitigation and Emergency Preparedness Project (ISMEP), gelanceerd in 2006, in een proactieve benadering van het beheer van aardbevingsrisico's door middel van preventie en beperking, met de terugblik op de catastrofale aardbeving van Marmara in 1999 ISMEP wordt medegefinancierd door de EIB en andere internationale financiële instellingen (IFI's), waaronder de Wereldbank, de Bank van de Raad van Europa (CEB) en de Islamic Development Bank (IDB).

Binnen ISMEP richt de EIB zich voornamelijk op gebouwen in de publieke sector voor gezondheidszorg en onderwijs.

De inspanningen van de EIB om een ​​betere en veiligere stedelijke omgeving in de regio te creëren, begonnen onmiddellijk na de aardbeving van 1999 in de vorm van dringende steun voor herstel en wederopbouw. Ze gingen in 2006 verder met een eerste EIB-lening van € 300 miljoen, ondertekend in 2008, ter ondersteuning van het ISMEP-initiatief om Istanbul beter voorbereid te maken op mogelijke toekomstige aardbevingen. Deze eerste EIB-lening is gebruikt voor de wederopbouw van 60 scholen en een ziekenhuis, evenals voor de versterking van de bouwstructuur van 54 scholen en 20 zorginstellingen.

Deze nieuwe lening van de EIB werd ondertekend op de dag van de inhuldigingsceremonie van de Marmaray-tunnel. Bij deze gelegenheid verklaarde de president van de EIB: “Op de 90e verjaardag van de Turkse Republiek wil ik benadrukken dat de EIB er trots op is een langetermijnpartner van Turkije te zijn. Vandaag kijk ik met genoegen naar vroegere en toekomstige EIB-activiteiten in het land. De EIB heeft in totaal 1.05 miljard euro verstrekt voor Marmaray, een mijlpaalproject voor Turkije dat de EIB de afgelopen negen jaar actief heeft ondersteund. De tunnel is van cruciaal belang voor de integratie van Turkije in de Europese Unie en de ontwikkeling van zijn transportnetwerk. Ons engagement om Europa en Azië over de Bosporus te verbinden, begon in 1968 met een lening van 20 miljoen euro voor de eerste hangbrug. Vandaag tekenen we ook een tweede lening om de aardbevingsbestendigheid van deze historische stad verder te ondersteunen en zo een veilige stedelijke omgeving voor de inwoners van Istanbul te helpen creëren.”

Achtergrondinformatie

De Europese Investeringsbank (EIB) is de lange-termijn kredietinstelling van de Europese Unie in handen van haar lidstaten. Het maakt op lange termijn te verstrekken voor betrouwbare investeringen om bij te dragen aan doelstellingen van het EU-beleid.

advertentie

Voor meer informatie, klik hier.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending