Verbind je met ons

Zakelijk

Commissie publiceert praktische richtsnoeren voor bedrijven over nieuwe btw-regels

DELEN:

gepubliceerd

on

btw-reglement-1.1-800x800De Commissie heeft vandaag (29 oktober) praktische richtsnoeren gepubliceerd om bedrijven voor te bereiden op de nieuwe btw-regels voor telecom en e-diensten, die in 2015 van kracht worden. over, waarbij btw in rekening wordt gebracht waar de klant is gevestigd, in plaats van waar de verkoper is. Een One Stop Shop zal telecom-, omroep- en e-servicebedrijven in staat stellen te voldoen aan al hun btw-verplichtingen in alle lidstaten van hun land van registratie.

Dit is in overeenstemming met de doelstelling van de Commissie om fiscale belemmeringen en administratieve lasten voor grensoverschrijdende ondernemingen in de interne markt te verminderen. De richtlijnen van vandaag concentreren zich op de informatie die gevraagd zal worden om de btw te registreren en te verantwoorden, de formaten waarin deze zal worden opgevraagd, de indieningstermijnen en alle praktische details over de betalingen. Met deze informatie kunnen bedrijven hun processen goed voorbereiden en hun IT-tools configureren om de informatie te verzamelen die ze vanaf februari 2015 moeten aanleveren. Volgend jaar worden aanvullende richtlijnen gepubliceerd over de nieuwe plaats van leveringsregels.

Voor meer informatie, klik hier.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending