Verbind je met ons

Steun

EIB blijft MKB en mid-cap projecten in Slovenië te steunen

DELEN:

gepubliceerd

on

100000000000027E0000011DD5955B0CDe Europese Investeringsbank (EIB) leent € 50 miljoen aan Banka Sparkasse dd ter financiering van projecten van kleine en middelgrote ondernemingen, midcaps en entiteiten uit de publieke sector op het gebied van de kenniseconomie, energie, milieubescherming, gezondheidszorg en onderwijs. De eerste afbetaling van de lening bedraagt ​​€ 30 miljoen.

De lening is in lijn met de kredietverleningsprioriteit van de EIB om – met name in Slovenië – de krappe financieringsvoorwaarden voor het MKB te verbeteren, wat van aanzienlijk belang is voor de Sloveense economie omdat het een motor van groei en innovatie in het land vertegenwoordigt.

Dit is de eerste doorlening van de EIB aan Banka Sparkasse dd, waardoor het aantal EIB-partnerfinancieringsinstellingen dat EIB-fondsen doorleent in Slovenië toeneemt. Door haar samenwerking met Banka Sparkasse, een gerenommeerde financiële instelling in Slovenië, zorgt de EIB ervoor dat de voordelen van het verstrekken van leningen tegen gunstige voorwaarden worden doorgegeven aan in aanmerking komende begunstigden.

De EIB heeft tot nu toe in Slovenië kredietlijnen verstrekt voor de cofinanciering van projecten die worden gepromoot door kleine en middelgrote bedrijven en midcapbedrijven, voor een totaalbedrag van ongeveer 1.5 miljard euro, wat neerkomt op ongeveer 30 miljard euro. 1991% van de kredietverplichtingen van de Bank in Slovenië sinds de start van de EIB-operaties in het land in XNUMX.

Deze intermediaire lening wordt verstrekt in het kader van het gezamenlijke IFI-actieplan voor groei in Midden- en Zuidoost-Europa, dat erop gericht is het Europese MKB een betere toegang te bieden tot langetermijnfinanciering om de gevolgen van de financiële crisis te verzachten. Deze fondsen zullen de groei ondersteunen door het concurrentievermogen op de lange termijn te vergroten door een grotere beschikbaarheid van langetermijnkredieten.

Achtergrond

De Europese Investeringsbank is de langetermijnleningsinstelling van de Europese Unie en is eigendom van de EU-lidstaten. Het maakt langetermijnfinanciering beschikbaar voor gezonde investeringen om bij te dragen aan de beleidsdoelstellingen van de EU.

advertentie

Banka Sparkasse behoort tot de groep van Erste bank en Sparkassen, die deel uitmaken van de Erste Group, die actief is in meer dan 20 landen van Midden- en Zuidoost-Europa, ruim 17 miljoen klanten bedient en ongeveer 50,000 mensen in dienst heeft. Banka Sparkasse heeft een solide steun van de eigenaren, Kärntner Sparkasse AG, Klagenfurt (70% belang), Steiermärkische Bank AG, Graz (26% belang) en Erste Bank, Wenen (4% belang). Op de Sloveense markt geniet de Bank sterke steun, waardoor zij over een gezonde liquiditeits- en kapitaalstructuur beschikt.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending