Verbind je met ons

Voorpagina

Duizenden mensen spelen de bloedigste Napoleontische veldslag van Duitsland na

DELEN:

gepubliceerd

on

strijderz

Some 6,000 history buffs will dress up in period military costume to re-enact one of Germany’s bloodiest battles, the Battle of the Nations. French Emperor Napoleon Bonaparte was defeated near Leipzig in October 1813 by forces from Russia, Austria, Prussia and Sweden. Tens of thousands of spectators will attend the reconstruction, described as a “reconciliation”. However, Church leaders object to the battle being turned into a game. They see Sunday’s event as tantamount to glorifying the carnage of war.

An ecumenical service was held in the town of Roetha on Saturday to mark the 200th anniversary of the event – also known as the Battle of Leipzig.

De avond ervoor hield de voorzitter van het Europees Parlement, Martin Schulz, een toespraak bij een herdenkingsmonument ter herinnering aan de strijd, waarin hij waarschuwde voor een heropleving van het nationalisme.

Naar schatting 600,000 soldaten namen deel aan de reeks veldslagen van 16 tot 19 oktober 1813 en bijna 100,000 van hen verloren het leven.

The victory of the allies – including a small British contingent – over Napoleon marked the end of his control of German territory.

De organisatoren zeggen dat hun controversiële heropvoering bedoeld is om vreedzaam te zijn en de geschiedenis tot leven te brengen. Veel van de duizenden deelnemers hebben snorren in historische stijl laten groeien, passend bij hun 19e-eeuwse replica-uniformen.

advertentie

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending