Verbind je met ons

Europees parlement

European Youth Forum lanceert Europese verkiezingscampagne die EP-kandidaten oproept om een ​​'Pledge to Youth' te doen

DELEN:

gepubliceerd

on

EU_Vlag_waaitOn 15 October, the European Youth Forum launched its European election campaign with a panel debate on ‘Youth and the European Elections’ held at the European Parliament. The debate featured contributions from high-level MEPs such as Doris Pack MEP, chairwoman of the European Parliament’s Culture and Education Committee and Europese beweging internationaal President Jo Leinen. The Forum’s Election campaign is based around ‘Pledges to Youth’ which MEP candidates are invited to sign.

Tijdens de paneldiscussie kwamen gebieden naar voren zoals de houding van jongeren ten opzichte van Europa en wat de EU kan doen om in jongeren te investeren en de werkloosheid te bestrijden. The Youth Forum’s campaign, entitled ‘LoveYouthFuture’, highlights solutions for Europe in many of these areas.

Jeugdforumvoorzitter Peter Matjašič zei: “De LoveYouthFuture Pledges laten zien hoe de EU met jongeren kan omgaan door bijvoorbeeld meer jeugdrechten, bescherming voor jongeren, kwaliteitsonderwijs en een ambitieuzere jongerengarantie. We dringen er bij alle MEP-kandidaten en partijen op aan om hun belofte aan de jeugd te doen”.

MEP-kandidaten kunnen de toezeggingen online ondertekenen op www.loveyouthfuture.eu. Candidates who commit to a majority of the Pledges will receive a logo ‘My Pledge to Youth’ for use in their campaign.

De Europees Jeugdforum (YFJ) is het platform van jongerenorganisaties in Europa. Onafhankelijk, democratisch en door jongeren geleid, vertegenwoordigt het 99 Nationale Jeugdraden en Internationale Jeugdorganisaties van over het hele continent. Het forum zet zich in om jongeren in staat te stellen actief deel te nemen aan de samenleving om hun eigen leven te verbeteren, door hun behoeften en belangen en die van hun organisaties te vertegenwoordigen en te bepleiten bij de Europese instellingen, de Raad van Europa en de Verenigde Naties.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending