Verbind je met ons

Steun

Parlement keurt € 3.7 miljoen euro EU-steun aan de Italiaanse werknemers terug te krijgen in banen

DELEN:

gepubliceerd

on

EGF-logo EN______Het Parlement heeft steun ter waarde van 3.7 miljoen euro uit het Europees Fonds voor aanpassing aan de globalisering (EFG) goedgekeurd om werknemers in Italië die hun baan zijn kwijtgeraakt als gevolg van de mondialisering of de economische crisis te helpen opnieuw de arbeidsmarkt te betreden.

Ongeveer 1,030 werknemers werden ontslagen door de luxe autofabrikant De Tomaso Automobili SpA in de provincies Turijn en Livorno. Nog eens 529 werknemers verloren hun baan toen twee computerbedrijven in Lombardije, Anovo Italia SpA en Jabil CM Srl, ten onder gingen. De steun werd goedgekeurd met 585 stemmen voor en 66 tegen, bij 13 onthoudingen.

De Italiaanse autoriteiten zullen 1,164,930 euro ontvangen om de ontslagen werknemers in Lombardije te helpen, en nog eens 2,594,672 euro om de voormalige werknemers van De Tomaso Automobili te helpen. Het EFG draagt, met een jaarlijks plafond van 500 miljoen euro, bij aan pakketten van op maat gemaakte diensten om ontslagen werknemers te helpen nieuwe banen te vinden. De steun werd goedgekeurd met 584 stemmen voor en 67 tegen, bij 7 onthoudingen.

Parliament’s decision still needs to be endorsed by Council.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending