Verbind je met ons

Baldrick's blog

Baldrick's Blog: Hier is mijn sluwe plan!

DELEN:

gepubliceerd

on

blijf kalm-baldrick-heeft-een-sluw-planOp de avond dat de politie zigeuners aanpakte die in het Londense Hyde Park lagen te slapen, pleegden hordes Britse dronkaards daden in de straten van Boedapest die ervoor zouden hebben gezorgd dat hun namen in het Britse geslachtsregister werden geplaatst. Ongeveer hetzelfde dronken gedrag vond plaats in resorts in heel Europa. Hoewel het ergste dat de zigeuners in Londen lijken te hebben gedaan, afgezien van het negeren van een plaatselijke verordening die het slapen in Hyde Park verbiedt, het achterlaten van zwerfvuil is, is het incident een regelrechte gebeurtenis geworden. oorzaak célèbre. Britse dronkaards in heel Europa leden weinig erger dan katers en misschien enkele gevallen van seksueel overdraagbare aandoeningen. Hyde Park is merely a scene in a much wider drama that threatens the UK’s reputation and  trade. It began with statements by politicians and continues with press and media comments that stigmatize all Romanians – Romania has become the target of national xenophobia.

Media stories that border – at the very least – on incitement to racial hatred have not gone unnoticed in what is territorially one of Europe’s largest member states. “Through all the years of repressive government this country has suffered we looked to Britain as a beacon of liberty, fairness and justice. Now you call us all gypsies and you don’t want us in your country,” says a senior official of Romania’s justice service. He goes on to say: “We always looked to you because we admired your values. Now we see a country that still believes it can tell others what to do but that is not the case any more.”

De opmerkingen onderstrepen die van vice-kanselier van de universiteit, professor Quintin McKellar, die het Britse publiek als “xenofoob” heeft bestempeld en zei dat vijandigheid tegenover immigratie de economie schaadde. De vice-kanselier van de Universiteit van Hertfordshire zei dat buitenlandse studenten ervan werden weerhouden om in grotere aantallen naar Groot-Brittannië te komen om te studeren door oproepen tot strengere immigratiebeperkingen. “We hebben een probleem, niet alleen binnen de universiteiten, maar in heel Groot-Brittannië als het gaat om het hebben van een behoorlijk xenofobe bevolking”, vertelde hij op een conferentie van vice-kanseliers.

Widely publicised comments about “Romanian criminals” – not criminals from Romania spilled from UKIP’s party conference and, although overshadowed by reports of women being called sluts, were widely publicised not just by the press but by the BBC. Roma-zigeuners, zoals de nomadische Roma recentelijk zijn bestempeld, vormen één procent van onze ruim twintig miljoen inwoners, verklaart onze in Boekarest gevestigde functionaris. Officiële statistieken brengen het cijfer dichter bij de 20 procent, maar velen zijn al naar Italië en Frankrijk verhuisd. De Europese Roma-bevolking is een klassieke ‘natie zonder staat’. Zoals iedereen die in Auschwitz-Birkenau is geweest, zal weten uit de beschrijvingen van schreeuwende vrouwen en kinderen terwijl ze de dood in werden gedreven. De Roma hebben eeuwenlange vervolging ondergaan. In de Tweede Wereldoorlog begon de Roemeense generaal Ion Antonescu, die met de nazi's samenwerkte, de Roma naar de Russische trappen te drijven. ‘Hij werd neergeschoten slechts twee weken voordat ze zouden worden uitgeroeid. Maar daarvoor zouden er vandaag geen Roma zijn”, zei mijn vriend.

Roma vormen een klein deel van de bevolking van Hongarije en onlangs woonde de zelfbenoemde koning van de Roma in Turkije nadat hij voor dringende medische zorg naar Roemenië was gevlogen. Zijn volk is verspreid over Oost-Europa en is gemigreerd  to Italy, Spain, France, Germany and – over many decades – to the UK. That there numbers have been increasing is due to failures on the part of successive governments to foresee and control the implications of EU membership.

advertentie

Ze zijn het onderwerp geweest van intensieve debatten in het Europees Parlement, dat een oplossing heeft geprobeerd te vinden. Lívia Járóka is lid van het Europees Parlement en is er trots op 'Roma' te zijn. Ze strijdt samen met vele anderen om het etnische begrip van de minderheidsgroep te veranderen “vooral vanuit werkgelegenheidsoogpunt”.

She points out that European and national laws against discrimination are not implemented in some countries – notably France, Italy and the UK. According to the MEP only five percent of Roma lead nomadic lives “for cultural reasons or crafts”. The gypsies moved on from Hyde Park were described by the media as “Romanian gypsies” – did the police check all of their passports and, if so, did the police tell reporters that they were all Romanians? The incident happened in the evening and within hours newspapers were screaming that they were indeed Romanian gypsies. Since so-called journalists have no power to see peoples passports either they were making an assumption or police were complicit.

Back in Romania, a man talking to French tourists complained that the country “is in the grip of the English language and I am not comfortable with that”. He explained that British media and politicians are making sweeping statements that are simply offensive and questions why his country continues to “honour such scum by using their language”.

Trinity College - Boekarest! In another town a young man speaking perfect English together with his wife and young son said: “My mother is a nurse and she is working in your National Health Service. I lived in Ashford in Kent for a year and twice applied for a work permit but was refused. It was clear to me that I was regarded as a gypsy and not wanted. Now I don’t want to go there. I have a degree in engineering but if that is how they regard us then so be it.”

Trinity College – Bucharest!

Another young man said: “I have two degrees but they won’t let me work in the UK. Friends of mine have come back saying the same thing – they think we are gypsies.”

In Sulina, at the mouth of the Danube Delta and Norwegian who owns the Irish Bar – bars and restaurants across the country are modelled on those in the UK – says that the reputation of the British is at an all-time low. “Your night in Budapest is nothing to what we see in Cyprus and in Spain. The Romanians think you are all dogs and imbeciles.”

Net als in Groot-Brittannië heeft bijna elk dorp een goed onderhouden oorlogsmonument. Velen hebben nu marmeren add-ons met een lijst van de doden in conflicten in voormalig Joegoslavië, Irak en Afghanistan. Roemenië is een trouwe bondgenoot van Groot-Brittannië als lid van de NAVO.Dode bondgenoten

In een recent BBC-interview verklaarde een Roemeense minister dat hij er geen bezwaar tegen had dat er beperkingen werden opgelegd aan de toegang tot de Britse NHS-dienst of aan sociale uitkeringen. “Wat Groot-Brittannië onder zijn nationale bevoegdheden doet, is een zaak voor hen, zolang het voor iedereen geldt en niet discriminerend is voor de Roemenen.”

ROmania heeft nauwe culturele banden met Italië door zijn Romeinse geschiedenis. De gepensioneerde legionairs kregen land van de Caesars.  Eén miljoen Roemenen  die voornamelijk in Transsylvanië wonen, zijn van Hongaarse etniciteit. Het land heeft een kleine etnisch-Duitse en Turkse bevolking, voornamelijk in de Donaudelta. Het sleept zichzelf de moderne wereld binnen na zo'n vijftig jaar bruut communistisch bewind dat volgde op de nazi-overheersing. Mensen zoeken gerechtigheid voor degenen die zij hebben genoemd als communistische folteraars.

Roemenië is open voor zaken als  Franse en Belgische supermarktketens getuigen, evenals de Duitse en Amerikaanse bedrijven die voorspoedig lijken te zijn. Grote aantallen Amerikanen die terugkeren om hun etnische wortels te traceren domineren de bars en restaurants van Bucheresti [Boekarest].

The EU flag flies everywhere and the EU, as every Romanian points out, has now acceded to the Charter of Human Rights. The Council of Europe – for the benefit of British journalists NOT the EU – is losing patience with the UK.

Dus hier is mijn sluwe plan: raciale en andere vormen van discriminatie zijn in strijd met de mensenrechten en de burgerrechten, maar laten we de zaken vanuit een puur binnenlands gezichtspunt bekijken. Het aanzetten tot rassenhaat is volgens de Britse wet een strafbaar feit. Het bestempelen van alle Roemenen als zigeuners is duidelijk een strafbaar feit.

De volgende keer dat een krant, radio of televisie zo'n arrogante en allesomvattende verklaring aflegt, moeten we allemaal formeel klagen en aandringen op juridische stappen die tot strafrechtelijke sancties leiden. En hetzelfde zou moeten gelden voor elke politicus, politieke kandidaat of Britse functionaris.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.
advertentie

Trending