Verbind je met ons

Voorpagina

Staalindustrie een miljard ton merk voor recycling bereikt

DELEN:

gepubliceerd

on

SRI-logo-250Volgens het Steel Recycling Institute (SRI), een business unit van AISI, is sinds 1988 meer dan een miljard ton staal gerecycled door de Noord-Amerikaanse staalindustrie. SRI viert dit jaar zijn 25e verjaardag met deze mijlpaal en de publicatie van de staalrecyclagepercentages voor 2012.

SRI, opgericht in 1988 als het Steel Can Recycling Institute, kreeg de opdracht van de Noord-Amerikaanse staalindustrie om een ​​infrastructuur te ontwikkelen voor het recyclen van stalen blikken en te dienen als primaire informatie- en technische bron. In 1993 was de focus van SRI uitgebreid van alleen stalen blikjes naar het promoten en ondersteunen van de recycling van alle staalproducten. Vandaag de dag gaan deze inspanningen door, samen met het op geloofwaardige wijze documenteren van de superieure milieuprestaties van staal door middel van rigoureuze levenscyclusstudies.

De indrukwekkende recyclageprestaties van de staalindustrie vormen ook de kern van andere milieuvoordelen van de Noord-Amerikaanse staalindustrie. Sinds 1990 heeft de staalindustrie haar energie-efficiëntie per ton met 27 procent verbeterd en haar CO2-uitstoot per ton met 33 procent verminderd, waardoor Noord-Amerikaans staal een milieuvriendelijk voorkeursmateriaal is dat haar klanten helpt bij het verbeteren van de milieuprestaties van hun producten. In april kondigde SRI ook de lancering aan van ROSCOE's recyclekamer, een interactieve webervaring gericht op kinderen van 8-13 jaar met de nadruk op het onderwijzen van het belang van het recyclen van alle materialen, inclusief staal.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending