Verbind je met ons

Zakelijk

Studie toont aan EU hospitality sector is de belangrijkste economische motor, vonken roep om meer politieke steun

DELEN:

gepubliceerd

on

indexEen nieuwe Europese studie, gepubliceerd op 17 september, toont aan dat de horecasector een cruciale rol speelt in de bestrijding van jeugdwerkloosheid en essentieel is voor banen en groei en de gezondheid van andere sectoren.

EP-leden en de brancheverenigingen HOTREC en The Brewers of Europe pleiten voor meer ondersteunend EU-beleid om de prestaties van de sector te verbeteren. Uit het EY-onderzoek, ondersteund door HOTREC en The Brewers, bleek dat de Europese horecasector in 2010 direct of indirect 1 biljoen euro aan output creëerde, gelijk aan 8.1% van de totale economische output van de EU, en dat het multiplicatoreffect van 1 euro uitgegeven in de horecasector betekent nog eens € 1.16 geïnvesteerd in de bredere economie.

According to the study, which includes country – by – country reports, the sector in 2010 contributed €126 billion to government treasuries in excise duties, Value Added Tax (VAT) and employment and social security taxes, and supported approximately 16.6 million EU jobs, or one in every 13 jobs.

"Maatregelen die worden genomen in tijden van bezuinigingen, die de belastingtarieven verhogen in een tijd waarin het beschikbare inkomen daalt, zullen waarschijnlijk het vermogen van de sector om groei te genereren ondermijnen", zegt John Hopes, hoofdauteur van het onderzoek. "De kortetermijnreactie hierop is waarschijnlijk kostenbesparende maatregelen en later een verlies aan permanente capaciteit."

Tijdens een lunchevenement in het Europees Parlement in Brussel zei gastheer van het Britse EP-lid Emma McClarkin: “Bier is meer dan alleen een verfrissend drankje. De brouwerijsector is een belangrijk onderdeel van de horecasector. In een tijd van stagnerende economische groei en stijgende jeugdwerkloosheid, en gezien het belang van de horecasector als aanjager van groei en banen, moeten we er zeker van zijn dat het beleid de horeca en nauw daarmee verbonden sectoren zoals bier helpt en niet belemmert .”

Any reduction in the hospitality sector would disproportionately affect Europe’s youth, as the sector provides many of Europe’s first – time jobs, the study said. The hospitality sector provided 29% more jobs in 2010 than in 2000, whereas in the wider economy during the same period, the total num ber of jobs increased by just 7.1% or less than 1% per year.

Lukáš Veselý, representing Employment, Social Affairs and Inclusion Commissioner László Andor, said: “This new study reminds us of the hospitality sector’s importance for Europe’s GDP – and even more for European jobs. We definitely need to think how we can best support this sector’s recovery and how it can help in the fight against unemployment, including by providing quality work opportunities for young people.”

advertentie

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending