Verbind je met ons

Voorpagina

Een 'New Deal' voor Europa?

DELEN:

gepubliceerd

on

logo-aldeEen ALDE-partijdelegatie is naar Parijs gereisd voor een bijeenkomst op hoog niveau met vooraanstaande leden van de Franse centristische coalitie, de UDI.

Europese liberalen speelden een sleutelrol bij het opstellen van een werkdocument om de basis te vormen van het UDI-manifest voor de 2014 Europese verkiezingen en gemeenteraadsverkiezingen in Frankrijk. ALDE ondervoorzitter van de partij EP-lid Alexander Graf-Lambsdorf, die werd vergezeld door ALDE fractievoorzitter van het parlement Guy Verhofstadt en ondersteund door EP-leden Louis Michel, Sylvie Goulard en Andrew Duff, nam deel aan een actief en levendig debat over kwesties gaande van EU-bestuur, bankieren en de economie tot de interne markt en immigratie.

De discussie ging in de middag door met een volle open sessie getiteld Gedeelde politieke waarden voor Europa.

Sprekend na de bijeenkomst van vandaag, Alexander Graf Lambsdorf zei "Het politieke centrum in Frankrijk wordt met de dag sterker naarmate links en rechts het land naar beneden halen. ALDE verwelkomt deze ontwikkeling omdat Europa een sterk Frankrijk nodig heeft en daarvoor hebben we een sterke macht nodig in het middelpunt van de Franse politiek."

"De bijeenkomst werd gekenmerkt door de geest van vriendschap en optimisme."

advertentie

UDI vicevoorzitter Jean Arthuis, die de leiding heeft over het Europese initiatief van de partij, herhaalde zijn oproep voor een grotere federalisering van de eurozone om een ​​effectiever antwoord op de aanhoudende economische crisis en de verbreiding van de globalisering op te bouwen.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending