Verbind je met ons

Blogspot

Er zullen veel Snowdens zijn

DELEN:

gepubliceerd

on

Interview-geheimen wijzigen

De VS zullen eraan moeten wennen dat Rusland en China hun economische kracht gezamenlijk gebruiken en laten zien dat zij over nog eens tien jaar top zullen zijn. Het maakt nu niet uit wat er gebeurt, aangezien het Westen dit de afgelopen zestig jaar heeft weggegooid. Ik denk dat ze het politieke zelfgenoegzaamheid noemen en dat alle imperiums in verval zijn geraakt omdat politici de verkeerde beslissingen hebben genomen, waardoor hun volk zich van hen heeft vervreemd.

In de VS is het niet anders. Het probleem is hoe de wereld eruit zal zien als Rusland en China de wereld regeren en een nieuwe wereldmunt hebben, iets waar ze achter de schermen al tien jaar samen aan werken. Zelfs westerse Nobelprijs-economen hebben een belangrijke rol gespeeld in deze toekomstige monetaire situatie en denken niet dat het eindresultaat ons in het Westen zal bevallen, ook al hebben we nog steeds een militaire machine die zijn wapens niet durft te ontketenen.

We zijn nu economisch volledig gebonden aan tientallen biljoenen schulden die we nooit zullen kunnen afbetalen en waarbij de enige manier waarop we ooit uit deze toekomstige ketens zullen komen, als dat in de toekomst mogelijk is, is dat we om duidelijk anders te gaan denken. Maar zullen wij dat ook doen? Ik betwijfel dit ten zeerste, aangezien degenen die al onze vreselijke politieke beslissingen nemen, nog steeds van de wieg tot het graf zullen worden verzorgd, waardoor de voortdurende achteruitgang van het Westen wordt georkestreerd. Want zoals gewoonlijk zal alleen het volk in het Westen in reële termen duur moeten boeten voor de voortdurende onbekwaamheid van onze politieke klassen en hun persoonlijke beloningen.

advertentie

Snowden is daarom slechts een symptoom van het zich ontvouwende beeld en indicatief dat westerse regeringen nog meer zullen verdoezelen naarmate we tegen het decennium steeds verder in verval raken. Ik kan u verzekeren dat er de komende jaren veel Snowdens zullen zijn. Triest terwijl het zo heel, heel anders had kunnen zijn.

Dr. David Hill, World Innovation Foundation

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.
advertentie

Trending