Verbind je met ons

Blogspot

De EU moet gebruikmaken van de creatieve gedachten van alle meer dan 500 miljoen Europese burgers.

DELEN:

gepubliceerd

on

comment1

De belangrijkste reden waarom de EU zo’n zorgwekkende en nooit eindigende opwaartse trend van werklozen kent, is omdat de EU-leiders en degenen in Brussel niet begrijpen dat als een economisch blok wil excelleren op de huidige wereldmarkten en die van de toekomst, zij hoeven alleen maar gebruik te maken van de creatieve gedachten van alle meer dan 500 miljoen Europese burgers. We zijn momenteel geobsedeerd door het elitaire denken dat slechts weinigen het het beste weten, maar waarbij de geschiedenis duidelijk laat zien dat dit een regelrechte ramp is.

Het enige wat politici en bureaucraten denken is dat als iemand een eerste klas graad heeft van onze meest prestigieuze universiteiten, hij alle antwoorden heeft. De geschiedenis heeft opnieuw duidelijk aangetoond dat dit niet het geval is. Deze obsessie is gebaseerd op onze huidige politieke en bureaucratische meesters en op de vraag waar zij vandaan komen vanuit deze achterliggende denkwijze, en waar dit een complete misvatting is. Want in dit opzicht heeft de geschiedenis van het bedrijfsleven aangetoond dat rijkdom niet uitsluitend door intelligentie wordt gecreëerd, maar door creatief denken. Bill Gates is hier een goed voorbeeld van, die de universiteit verliet om Microsoft op te richten en nu weer de rijkste persoon ter wereld is. Ook al ben ik geen bewonderaar van Gates, het laat zien dat vermoedelijke pure hersenkracht niet de oplossing is om ons uit onze economische problemen te halen. Nee, dat ligt in de handen van de massa en maakt gebruik van hun creatieve en innovatieve denken. Want zelfs Bill Gates kon MS-Dos niet bedenken, omdat hij het voor $50,000 moest kopen van een onbekende computerprogrammeur (Tim Paterson). Als hij dit niet had gedaan, betwijfel ik dat we ooit van Bill Gates hadden gehoord.

Wat de EU dus zou moeten doen, maar waar ze nooit van zullen leren, is via de EU-27 de creatieve infrastructuur introduceren om het creatieve denken van de EU-massa’s de kans te geven de vrije loop te laten. Dit is totaal anders dan het business-universiteitsmodel dat alle EU-landen al tientallen jaren jammerlijk in de steek heeft gelaten. Als we dit creatieve infrastructuurmodel invoeren, dat zo'n 2.50 miljard euro kost (een kleine prijs voor de toekomstige economische dynamiek), dan zien we dat de werkloosheid tot het verleden behoort. Zal de elite van de EU het doen? Ik betwijfel dit ten zeerste, aangezien zij de kinderen zijn van dit krankzinnige elitaire denken. Want in dit opzicht zal het ‘elitisme’ de komende twintig jaar de economische dood van ons allemaal zijn, en daarmee van de EU zelf. Let op mijn woorden, want de zaken gaan elk jaar van kwaad tot erger. China weet dit en is tevreden met de wetenschap dat ons economisch blok faalt en dat onze levensstandaard op hen wordt overgedragen. Hoe boos kunnen we werkelijk zijn, is de grootste vraag die we onszelf kunnen stellen. Echt boos zou ik zeggen, omdat we niet kunnen zien waar onze grootste kracht ligt.

advertentie

Comment – by Dr David Hill, Chief Executive, World Innovation Foundation

 

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.
advertentie

Trending