Verbind je met ons

Voorpagina

Migranten in Europa Competitie

DELEN:

gepubliceerd

on

Wat is de rol en plaats van migranten in Europa? De Commissie nodigt studenten van scholen voor kunst, grafische kunst en communicatie uit alle 27 lidstaten van de Europese Unie en Kroatië uit om na te denken over de bijdrage die migranten leveren aan samenlevingen in Europa.

De EU-brede competitie daagt studenten uit om kunstwerken te maken die hun mening over de kwestie uitdrukken en de rol die migranten in ons leven spelen, vastleggen. Met als doel een constructief debat te stimuleren en tegelijkertijd na te denken over de situatie van migranten in Europa, geeft de Commissie aanstormend talent in Europa de kans om hun perspectief naar voren te brengen.

De wedstrijd staat open voor alle studenten ouder dan 18 jaar die zijn ingeschreven bij een instelling voor hoger onderwijs voor kunst/grafisch/communicatie in een EU-land plus Kroatië. De scholen dienen hun werk vóór 21 juni 2013 in te dienen in de volgende categorieën: Poster, Fotografie en Video.

Elke school kan één of meerdere werken presenteren in één of meerdere categorieën. Ze worden op nationaal niveau beoordeeld en de genomineerden (maximaal 10 per land) worden voorgedragen aan een Europese jury die de 30 finalisten selecteert en voor elke categorie een Europese winnaar aanwijst. De jury zal bestaan ​​uit communicatie-, kunst- en mediaprofessionals en personen uit migrantengemeenschappen.

De 30 Europese finalisten zullen worden uitgenodigd om de prijsuitreiking in Brussel bij te wonen met de verwachte deelname van Cecilia Malmström, Europees commissaris voor Binnenlandse Zaken. Er zal ook een speciale prijs worden toegekend op basis van de resultaten van een openbare stemming, die zal plaatsvinden via onderstaande website.

De scholen waarvan de leerlingen de eerste prijzen in de drie categorieën en de eerste prijs bij de publieksstemming winnen, ontvangen elk een prijs van € 10,000, te gebruiken voor educatieve doeleinden.

In 2011, een jaar waarin de wereldbevolking de zeven miljard overschreed, woonden er 20.2 miljoen onderdanen van derde landen in de EU1. Dat is ongeveer 4% van de totale EU-bevolking (502.5 miljoen) en 9.4% van de naar schatting 214 miljoen migranten wereldwijd. Ter vergelijking: Canada heeft ongeveer 3.4% van het wereldtotaal (7.2 miljoen vertegenwoordigt 21.3% van de nationale bevolking), terwijl de VS ongeveer 20% van het wereldtotaal heeft (42.8 miljoen vertegenwoordigt 13.5% van de nationale bevolking).

advertentie

 

Anna van Densky

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.
advertentie

Trending