Verbind je met ons

Kunst

De oorlog in # Libië - een Russische film onthult wie dood en terreur verspreidt

gepubliceerd

on

Turkije kan Europa opnieuw hoofdpijn bezorgen. Terwijl Ankara een chantage-strategie in het Westen nastreeft en dreigt migranten Europa binnen te laten, verandert het Libië in een terroristische achterbasis door militanten over te brengen van Idlib en Noord-Syrië naar Tripoli.

De regelmatige interventie van Turkije in de Libische politiek werpt opnieuw de kwestie van de neo-osmanistische dreiging op, die niet alleen de stabiliteit van de Noord-Afrikaanse regio zal aantasten, maar ook de Europese. Aangezien Recep Erdogan, door de rol van sultan uit te proberen, zichzelf toestaat Europeanen te chanteren door de toestroom van migranten te intimideren. Deze destabilisatie van Noord-Afrika kan ook leiden tot een nieuwe golf van migratiecrises.

Het belangrijkste probleem zijn echter de gespannen betrekkingen van Turkije met zijn bondgenoten. De situatie in de regio wordt grotendeels bepaald door de gespannen betrekkingen tussen Turkije en Rusland. Gezien de diametraal verschillende belangen in zowel Syrië als Libië, kunnen we spreken van een verzwakking van de samenwerking tussen de staten: het lijkt niet zozeer op een stabiel bondgenootschap, maar eerder op een complex spel van twee langdurige frenemies, met periodieke aanvallen en schandalen. tegen elkaar.

De afkoeling van de relaties wordt geïllustreerd in het tweede deel van de Russische film "Shugaley", die de neo-osmanistische ambities van Turkije en zijn criminele banden met de GNA belicht. De hoofdpersonen van de film zijn Russische sociologen die in Libië zijn ontvoerd en die Rusland probeert terug te brengen naar hun thuisland. Het belang van de terugkeer van sociologen wordt op het hoogste niveau besproken, met name dit probleem werd in juni 2020 door de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergei Lavrov ter sprake gebracht tijdens een ontmoeting met een delegatie van de Libische GNA.

De Russische zijde bekritiseert al openlijk de rol van Turkije in Libië, en benadrukt ook de levering van terroristen en wapens aan de regio. De auteurs van de film hopen dat Shugaley zelf nog in leven is, ondanks voortdurende martelingen en mensenrechtenschendingen.

Het complot van "Shugaley" behandelt verschillende onderwerpen die pijnlijk en ongemakkelijk zijn voor de regering: marteling in de gevangenis van Mitiga, een alliantie van terroristen met de regering van Fayez al-Sarraj, de toegeeflijkheid van regeringsgezinde militanten, de exploitatie van middelen van Libiërs in de belangen van een kleine kring van elites.

Afhankelijk van de wensen van Ankara voert de GNA een pro-Turks beleid, terwijl de strijdkrachten van Recep Erdogan steeds meer geïntegreerd worden in de machtsstructuren van de regering. De film spreekt op transparante wijze over wederzijds voordelige samenwerking - de GNA ontvangt wapens van de Turken, en in ruil daarvoor realiseert Turkije zijn neo-Ottomanistische ambities in de regio, inclusief de economische voordelen van rijke olievoorraden.

"Je komt uit Syrië, nietwaar? Dus je bent een huurling. Jij dwaas, het was niet Allah die je hierheen heeft gestuurd. En de grote jongens uit Turkije, die echt Libische olie willen. Maar jij wilt niet om ervoor te sterven. Hier sturen ze idioten zoals jij hierheen, "zegt Sugaley's hoofdpersoon tegen een militant die werkt voor de criminele agentschappen van de GNA. Over het geheel genomen illustreert dit alles slechts de realiteit: in Libië probeert Turkije de kandidatuur van Khalid al-Sharif, een van de gevaarlijkste terroristen in de buurt van Al Qaida, te promoten.

Dit is de wortel van het probleem: in feite verkopen al-Sarraj en zijn gevolg - Khalid al-Mishri, Fathi Bashaga, enz. - de soevereiniteit van het land, zodat Erdogan stilletjes de regio kan destabiliseren, terroristische cellen kan versterken en voordeel kan halen uit - terwijl ze tegelijkertijd de veiligheid in Europa in gevaar brengen. De golf van terroristische aanslagen in Europese hoofdsteden vanaf 2015 is iets dat opnieuw zou kunnen gebeuren als Noord-Afrika vol terroristen zit. Ondertussen claimt Ankara, in strijd met het internationaal recht, een plaats in de EU en ontvangt het geld.

Tegelijkertijd komt Turkije regelmatig tussenbeide in de aangelegenheden van Europese landen en versterkt het zijn lobby ter plaatse. Een recent voorbeeld is bijvoorbeeld Duitsland, waar de Militaire Contraspionagedienst (MAD) onderzoek doet naar vier vermoedelijke aanhangers van de Turkse rechtsextremistische "Grijze Wolven" in de strijdkrachten van het land.

De Duitse regering heeft zojuist in reactie op een verzoek van de partij Die Linke bevestigd dat Ditib ("Turks-Islamitische Unie van het Instituut voor Religie") samenwerkt met extreem Turks georiënteerde "Grijze Wolven" in Duitsland. De reactie van de Duitse federale regering verwees naar samenwerking tussen Turkse extreemrechtse extremisten en de islamitische koepelorganisatie, de Turks-Islamitische Unie van het Instituut voor Religie (Ditib), die actief is in Duitsland en wordt gecontroleerd door het Turkse staatsorgaan, het Bureau van religieuze zaken (DIYANET).

Zou het een gepaste beslissing zijn om het lidmaatschap van de EU toe te staan ​​aan Turkije, dat door middel van chantage, illegale militaire leveringen en integratie in de machtsstructuren, het leger en de inlichtingendiensten zijn positie zowel in Noord-Afrika als in het hart probeert te versterken? van Europa? Het land dat niet eens kan samenwerken met zijn bondgenoten zoals Rusland?

Europa moet zijn houding ten opzichte van het neo-osmanistische beleid van Ankara heroverwegen en voorkomen dat de chantage wordt voortgezet - anders riskeert de regio een nieuw terroristisch tijdperk te wachten.

Voor meer informatie over "Sugaley 2" en om trailers van de film te bekijken, ga naar http://shugalei2-film.com/en-us/

 

Kunst

Het boek van de Russische historicus Oleg Kuznetsov herhaalt de waarschuwing van Umberto Eco over de nazi-dreiging

gepubliceerd

on

Elk van onze lezers, ongeacht hun nationaliteit, politieke opvattingen of religieuze overtuigingen, heeft een deel van de twintigste-eeuwse pijn in hun ziel. Pijn en herinnering aan degenen die zijn omgekomen in de strijd tegen het nazisme. De geschiedenis van de nazi-regimes van de vorige eeuw, van Hitler tot Pinochet, bewijst ontegensprekelijk dat de weg naar het nazisme die door elk land wordt gevolgd, gemeenschappelijke kenmerken heeft. Iedereen die, onder het mom van het bewaren van de geschiedenis van zijn land, de ware feiten herschrijft of verbergt, doet niets anders dan zijn eigen mensen de afgrond in slepen, terwijl hij dit agressieve beleid oplegt aan naburige staten en de hele wereld.

 

In 1995 nam Umberto Eco, een van de meest wereldberoemde schrijvers en auteur van bestverkochte boeken als Foucault's Pendulum en The Name of the Rose, deel aan een symposium dat werd gehouden door de Italiaanse en Franse afdelingen van Columbia University in New York ( op de dag waarop de verjaardag van de bevrijding van Europa van het nazisme wordt gevierd). Eco sprak het publiek toe met zijn essay Eternal Fascism dat een waarschuwing bevatte aan de hele wereld over het feit dat de dreiging van fascisme en nazisme ook na het einde van de Tweede Wereldoorlog aanhoudt. De definities die Eco bedacht, verschillen van de klassieke definities van zowel fascisme als nazisme. Men moet niet zoeken naar duidelijke parallellen in zijn formuleringen of wijzen op mogelijke toevalligheden; zijn benadering is heel bijzonder en spreekt eerder over de psychologische kenmerken van een bepaalde ideologie die hij 'eeuwig fascisme' noemde. In de boodschap aan de wereld zegt de schrijver dat het fascisme niet begint met de dappere marsen van de Zwarthemden, noch met de vernietiging van andersdenkenden, noch met oorlogen en concentratiekampen, maar met een heel specifiek wereldbeeld en houding van mensen, met hun culturele gewoonten. , donkere instincten en onbewuste impulsen. Ze zijn niet de ware bron van de tragische gebeurtenissen die landen en hele continenten door elkaar schudden.

Veel schrijvers nemen nog steeds hun toevlucht tot dit onderwerp in hun journalistieke en literaire werken, terwijl ze vaak vergeten dat artistieke fictie in dit geval ongepast en soms crimineel is. Het in Rusland uitgegeven boek State Policy of Glorification of Nazism in Armenia van militair historicus Oleg Kuznetsov herhaalt de woorden van Umberto Eco: «We hebben een vijand nodig om mensen hoop te geven. Iemand zei dat patriottisme het laatste toevluchtsoord is van lafaards; degenen zonder morele principes wikkelen zich gewoonlijk een vlag om zich heen, en de klootzakken praten altijd over de zuiverheid van het ras. Nationale identiteit is het laatste bastion van de onteigenen. Maar de betekenis van identiteit is nu gebaseerd op haat, op haat tegen degenen die niet hetzelfde zijn. Haat moet worden gekweekt als een burgerlijke passie. »

Umberto Ecp wist uit de eerste hand wat fascisme was, aangezien hij opgroeide onder de dictatuur van Mussolini. Oleg Kuznetsov, geboren in Rusland, ontwikkelde, net als bijna elke persoon van zijn leeftijd, zijn houding ten opzichte van het nazisme niet op basis van publicaties en films, maar vooral op basis van de getuigenissen van ooggetuigen die de Tweede Wereldoorlog hebben overleefd. Omdat hij geen politicus is maar namens het gewone Russische volk spreekt, begint Kuznetsov zijn boek met de woorden die de leider van zijn thuisland zei op 9 mei 2019, de dag waarop de overwinning op het fascisme wordt gevierd: «Vandaag zien we hoe in een een aantal staten die ze consciosky verdraaien de gebeurtenissen van oorlog, hoe ze verafgoden degenen die, na vergeten eer en menselijke waardigheid, de nazi's dienden, hoe ze schaamteloos liegen tegen hun kinderen, hun voorouders verraden ». De processen van Neurenberg waren en zullen altijd een obstakel zijn voor de heropleving van het nazisme en agressie als staatsbeleid - zowel in onze dagen als in de toekomst. De resultaten van de beproevingen zijn een waarschuwing voor allen die zichzelf zien als de gekozen "heersers van het lot" van staten en volkeren. Het doel van het internationale strafhof in Neurenberg was om nazi-leiders (belangrijkste ideologische inspiratoren en hoofdmannen) te veroordelen, evenals onterecht wrede acties en bloedige gewelddadigheden, niet het hele Duitse volk.

In dit verband zei de Britse vertegenwoordiger bij de processen in zijn slotrede: «Ik herhaal nogmaals dat we niet proberen de bevolking van Duitsland de schuld te geven. Ons doel is om hem te beschermen en hem de kans te geven zichzelf te rehabiliteren en het respect en de vriendschap van de hele wereld te winnen.

Maar hoe kan dit worden gedaan als we deze elementen van het nazisme, die voornamelijk verantwoordelijk zijn voor tirannie en misdaden en die, zoals het tribunaal kan geloven, niet op het pad van vrijheid en gerechtigheid kunnen terechtkomen, ongestraft en onveroordeeld laten?

Het boek van Oleg Kuznetsov is een waarschuwing die niet bedoeld is om etnische haat tussen Armenië en Azerbeidzjan aan te wakkeren; het is een pleidooi voor gezond verstand. Het pleidooi om de vervalsing van historische feiten (die het mogelijk maken om gewone mensen te manipuleren) uit te sluiten van het staatsbeleid. In zijn boek stelt de auteur de vraag: «Verheerlijking in verschillende vormen van nazisme in Armenië door herdenking van de herinnering aan de nazi-misdadiger Garegin Nzhdeh en zijn openlijk rasische theorie van de tseharkon, de leerstelling van de Armeense superman, is het onderwerp van een doelbewust en systematisch geleide autoriteiten en de Armeense diaspora hebben de afgelopen jaren zulke serieuze pogingen gedaan om de persoonlijkheid van Garegin Nzhdeh te verheerlijken, en niet iemand anders onder de Armeense nationalisten die meer hebben bijgedragen aan de verschijning van de Republiek Armenië op de politieke kaart van de wereld dan Nzhdeh. »

Minder dan een jaar geleden nam de Derde Commissie van de Algemene Vergadering van de VN een ontwerpresolutie aan (geïnitieerd door Rusland) over de bestrijding van «verheerlijking van het nazisme, neonazisme en andere praktijken die bijdragen aan het aanwakkeren van hedendaagse vormen van racis, rassendiscriminatie, xenofobie en gerelateerde onverdraagzaamheid. » 121 staten stemden voor het document, 55 onthielden zich van stemming en twee waren tegen.

Het is bekend dat de kwestie van de verenigde strijd tegen het nazisme en zijn moderne aanhangers altijd even fundamenteel is geweest voor Azerbeidzjan en zijn politieke leiderschap (zonder enige tolerantie voor zelfs maar het minste compromis) als voor Rusland. President Ilham Aliyev heeft herhaaldelijk gesproken - zowel tijdens de vergadering van de Verenigde Naties als tijdens de vergadering van de Raad van staatshoofden van de GOS - over het staatsbeleid om het nazisme in Armenië te verheerlijken, daarbij onweerlegbare feiten aanhalend om deze bewering te bewijzen. Tijdens de bijeenkomst van de GOS-Raad van ministers van Defensie steunde president Aliyev niet alleen het Russische beleid om het nazisme en neonazisme op wereldschaal te bestrijden, maar breidde hij ook de reikwijdte uit door te wijzen op Armenië als het land van het zegevierende nazisme. Dat gezegd hebbende, stemden de vertegenwoordigers van Armenië bij de VN altijd voor de aanneming van de resolutie waarin werd opgeroepen tot de strijd tegen alle uitingen van het nazisme, terwijl de leiders van hun land openlijk monumenten oprichtten voor de nazi-misdadiger Nzhdeh in de steden van Armenië, omgedoopt tot lanen, straten , pleinen en parken ter ere van hem, vestigde medailles, sloeg munten, gaf postzegels uit en financierde films die vertelden over zijn «heldendaden». Met andere woorden, het deed alles wat bekend staat als "verheerlijking van het nazisme" in het taalgebruik van de relevante resolutie van de Algemene Vergadering van de VN.

Armenië heeft nu een nieuwe regering, maar de autoriteiten hebben geen haast om de nazi-erfenis van hun voorgangers te elimineren, waarmee ze hun toewijding tonen aan de praktijken van verheerlijking van het nazisme die in het land waren aangenomen voorafgaand aan de coup die twee jaar plaatsvond. geleden. De nieuwe leiders van Armenië, onder leiding van premier Nikol Pashinyan, konden of wilden de situatie in hun land niet radicaal veranderen - en bevonden zich ofwel gegijzeld ofwel ideologische voortzetters van de verheerlijking van het nazisme die was beoefend voordat ze aan de macht kwamen. In zijn hoekje zegt Oleg Kuznetsov: «Beginnend met het millennium hebben de autoriteiten van Armenië volledig bewust en doelbewust vervolgd en, ondanks de verandering van het politieke regime in het land in mei 2018, nog steeds een interne politieke koers in de richting van de natie gevolgd. Nazificatie door middel van staatspropaganda van de theorie van tsehakron als een nationale ideologie van alle Armeniërs die zowel in Armenië als in de diaspora wonen, terwijl internationale inspanningen worden gesimuleerd om de verheerlijking van het nazisme en neonazisme te bestrijden om de teelt van deze verschijnselen in het gebied onder hun controle, inclusief de bezette regio's van de Republiek Azerbeidzjan. »

Fridtjof Nansen, een Noorse poolreiziger en wetenschapper, merkte op: «De geschiedenis van het Armeense volk is een continu experiment. Overlevingsexperiment ». Op welke manier zullen de experimenten van vandaag, uitgevoerd door Armeense politici en gebaseerd op manipulaties van historische feiten, het leven van gewone inwoners van het land beïnvloeden? Het land dat de wereld een aantal opmerkelijke wetenschappers, schrijvers en creatieve figuren heeft geschonken wiens werken nooit zijn gemarkeerd met het zegel van het nazisme. Nu Kuznetsovs boek de historische feiten onthult, kunnen degenen die de ideologie van het Duitse nazisme grondig hebben bestudeerd een andere houding aannemen ten opzichte van de woorden van Duitsland en zich tot het einde van zijn dagen schuldig voelen jegens zijn volk. Aan het einde van zijn leven schreef hij: «Geschiedenis is een beleid dat niet langer kan worden gecorrigeerd. Politiek is een geschiedenis die nog kan worden gecorrigeerd ».

Oleg Kuznetsov

Oleg Kuznetsov

Verder lezen

Kunst

LUKOIL'S Oil Pavilion uitgeroepen tot 's werelds beste project voor het gebruik van Virtual Reality

gepubliceerd

on

LUKOIL werd een winnaar van de international IPRA Golden World Awards in vier categorieën voor de restauratie van het historische Olie Paviljoen bij VDNKh in Moskou. Het is de grootste Russische multimediatentoonstelling gewijd aan toegepaste wetenschap, die de olie-industrie aan haar bezoekers presenteert via interactieve installaties.

De op soja gebaseerde Oliepaviljoen kreeg de status van het beste wereldwijde project in Gaming en virtual reality, Business-to-business, Mediarelaties en Sponsoring categorieën.

Dit is de tweede LUKOIL's IPRA Golden World Awards winnen; het bedrijf ontving vorig jaar twee onderscheidingen. De campagne van LUKOIL om de stad Kogalym (Yugra) te promoten als toeristisch centrum van West-Siberië ontving prijzen als 's werelds beste project in Reizen en toerisme en Communautaire betrokkenheid categorieën.

IPRA Golden World Awards (GWA) is 's werelds meest invloedrijke wereldwijde wedstrijd voor public relations en communicatie.

IPRA GWA, opgericht in 1990, erkent excellentie in public relations-praktijken wereldwijd, rekening houdend met criteria als creativiteit, complexiteit van realisatie en uniek karakter van het project. De grootste communicatie- en marketingexperts en leiders ter wereld, waaronder vertegenwoordigers van de verschillende grootste ondernemingen, vormen de GWA-jury.

 

 

Verder lezen

Kunst

Andrey Konchalovsky's 'Dear Comrades' uit Rusland, geprezen door critici op het filmfestival van Venetië

gepubliceerd

on

Beste kameraden, de film geregisseerd door de beroemde Russische regisseur Andrey Konchalovsky, ontving dit jaar talrijke onderscheidingen van de critici op het filmfestival van Venetië. Het 77e internationale filmfestival, het eerste grote evenement in de kunstwereld sinds de wereldwijde lockdown, loopt morgen (12 september) in Venetië ten einde. Op het hoofdprogramma van het festival stonden 18 films, waaronder werken uit de Verenigde Staten (Nomadland door Chloé Zhao en De komende wereld door Mona Fastvold), Duitsland (En morgen de hele wereld door Julia von Heinz), Italië (De Macaluso Sisters door Emma Dante en Padrenostro door Claudio Noce), Frankrijk (Lovers door Nicole Garcia), onder anderen.

De brede lovende kritieken werden ontvangen door de "Beste kameraads "film, het historische drama geregisseerd door de Russische Andrey Konchalovsky en geproduceerd door de Russische filantroop en zakenman Alisher Usmanov. Usmanov is ook de belangrijkste beschermheer van de film.

Het stilistische zwart-wit Beste kameraden vertelt het verhaal van een tragedie uit het Sovjettijdperk. In de zomer van 1962 gingen werknemers van een van de grootste ondernemingen van het land - een plaatselijke fabriek voor elektrische locomotieven in Novocherkassk - naar een vreedzame bijeenkomst om te demonstreren tegen de stijging van de kosten van basisvoedselbehoeften, gekoppeld aan een toename van de productiesnelheid, wat leidde tot een verlaging van de lonen.

Toen andere stadsbewoners zich bij de stakende fabrieksarbeiders voegden, raakte het protest wijdverbreid. Volgens wetshandhavers namen ongeveer vijfduizend mensen deel. De demonstratie werd snel en brutaal onderdrukt door gewapende militaire eenheden. Meer dan 20 mensen, inclusief omstanders, stierven als gevolg van de schietpartij op het plein bij het stadsbestuur, met nog eens 90 gewonden, volgens de officiële versie van de gebeurtenissen. Het werkelijke aantal slachtoffers, dat volgens velen groter is dan de officiële gegevens, is nog onbekend. Meer dan honderd deelnemers aan de rellen werden vervolgens veroordeeld, van wie er zeven werden geëxecuteerd.

Er wordt aangenomen dat deze tragedie het einde betekende van de "Chroesjtsjov-dooi" en het begin van een lang tijdperk van stagnatie in zowel de economie als de mentaliteit van het land. Dit tragische moment in de geschiedenis van de Sovjet-Unie werd onmiddellijk geclassificeerd en pas eind jaren tachtig openbaar gemaakt. Desondanks zijn veel details niet algemeen bekend geworden en hebben ze tot nu toe weinig academische aandacht gekregen. De regisseur en scenarioschrijver van de film Andrei Konchalovsky moest de gebeurtenissen reconstrueren, archiefdocumenten verzamelen en praten met de afstammelingen van ooggetuigen die ook aan de schietpartij deelnamen.

De kern van de film is het verhaal van het ideologische en compromisloze personage Lyudmila, een fervent communist. Haar dochter, die sympathiseert met de demonstranten, verdwijnt tussen de intense chaos van de demonstraties. Dit is een definitief moment waarop Lyudmila's eens onwankelbare overtuigingen hun stabiliteit beginnen te verliezen. "Beste kameraden!" zijn de eerste woorden van een toespraak die ze voorbereidt om voor de leden van de Communistische Partij te houden, met de bedoeling de "vijanden van het volk" aan het licht te brengen. Maar Lyudmila vindt nooit de kracht om deze toespraak te houden, terwijl ze door het moeilijkste persoonlijke drama gaat, dat haar ontdoet van haar ideologische toewijding.

Het is niet de eerste keer dat Konchalovsky historische thema's behandelt. Hij begon zijn carrière begin jaren zestig en verkende een aantal verschillende genres (waaronder populaire Hollywood-releases zoals Maria's Lovers (1984) Runaway Train (1985), en Tango & Cash (1989), met in de hoofdrol Sylvester Stallone en Kurt Russell), terwijl zijn latere werk zich concentreert op historische drama's die gecompliceerde persoonlijkheden en lotgevallen deconstrueren.

Dit is ook niet de eerste keer dat Konchalovsky wordt genomineerd op het filmfestival van Venetië: in 2002, zijn House of Fools kreeg een speciale juryprijs, terwijl Konchalovsky twee zilveren leeuwen ontving voor beste regisseur: The Postman's White Nights (2014) en paradijs (2016), waarvan de laatste Konchalovsky's eerste ervaring was in samenwerking met de Russische metaal- en techmagnaat, de beroemde filantroop Alisher Usmanov, die tussenbeide kwam als een van de producenten van de film. Hun meest recente film Zonde, dat ook een groot succes was, vertelt het verhaal van het leven van de beroemde renaissancistische beeldhouwer en schilder Michelangelo Buonarroti. Vladimir Poetin schonk in 2019 met name een kopie van de film aan paus Franciscus.

Terwijl we nooit zullen weten of de paus genoot Zonde, Konchalovsky's nieuwe historische drama Beste kameraden schijnbaar won dit jaar de harten van de critici in Venetië. De film is, in tegenstelling tot veel andere werken die onlangs in Rusland zijn uitgebracht, een hoogst origineel stukje cinema, dat tegelijkertijd perfect de sfeer en het gevoel van het tijdperk weergeeft, en de gedetailleerde tegenstrijdigheden weergeeft die destijds in de Sovjet-samenleving regeerden.

De film handhaaft zijn eigen politieke agenda niet, biedt geen rechte lijnen of definitieve antwoorden, maar sluit ook geen compromissen, met een intense aandacht voor historische details. Het is ook een poging om een ​​evenwichtig beeld van de tijd te geven. De regisseur zei over het Sovjettijdperk: "We hebben een dramatische maar uiterst cruciale historische periode meegemaakt die het land een krachtige impuls heeft gegeven."

Beste kameraden geeft westerse kijkers de kans om een ​​breed begrip van Rusland te krijgen door een nauwkeurige weergave van het Sovjettijdperk en zijn karakters. De film is verre van een typische Hollywood-productie, waarvan we verwachten dat kijkers het verfrissend vinden. De film zal vanaf november in de bioscopen te zien zijn.

Andrei Konchalovsky

Andrei Konchalovsky is een veelgeprezen Russische filmregisseur die bekend staat om zijn meeslepende drama's en diepgewortelde afbeeldingen van het leven in de Sovjet-Unie. Zijn opmerkelijke werken zijn onder meer Siberiade (1979) Runaway Train (1985) The Odyssey (1997) The Postman's White Nights (2014) en paradijs (2016).

Konchalovsky's werken hebben hem een ​​aantal onderscheidingen opgeleverd, waaronder de Cannes Grote Prijs Spécial du Jury, een FIPRESCI-onderscheidingTwee Zilveren leeuwen, Drie Golden Eagle AwardsPrimetime Emmy Award, evenals een aantal internationale staatsonderscheidingen.

Alisher usmanov

Alisher Usmanov is een Russische miljardair, ondernemer en filantroop die sinds het begin van zijn carrière een aanzienlijke bijdrage heeft geleverd aan de kunsten. Volgens Forbes hebben de bedrijven van Usmanov en zijn stichtingen de afgelopen 15 jaar meer dan $ 2.6 miljard besteed aan het goede doel. Hij heeft ook met name de Russische kunst in het buitenland gepromoot, heeft de restauratie van historische gebouwen en monumenten internationaal ondersteund. Usmanov is de oprichter van de Art, Science and Sport Foundation, een liefdadigheidsinstelling die samenwerkt met veel vooraanstaande culturele instellingen.

Verder lezen
advertentie

Facebook

Twitter

Trending