#HumanRightsWithoutFrontiers - Exploitatie van #NorthKorea-werknemers in #Poland

| November 8, 2018

Welkom bij de tweede in onze reguliere serie over mensenrechten, in samenwerking met Human Rights without Frontiers. In dit programma kijken we naar de uitbuiting van Noord-Koreaanse werknemers in Polen.

Een film over het onderwerp werd vertoond op een evenement dat door Europarlementariër Laszlo Tökes en Human Rights Without Frontiers in het Europees Parlement werd georganiseerd.

De film, genaamd Dollar Heroes, onderzoekt een praktijk die doorgaat, ondanks VN- en EU-sancties die het aannemen van personeel uit Noord-Korea verbieden. Met de medeplichtigheid van privébedrijven en Poolse overheidsinstanties, blijven Noord-Koreaanse werknemers werken in Polen en worden ze geëxploiteerd door Pyongyang, alleen achtergelaten met een persoonlijk inkomen van minder dan $ 150 per maand.

Het onderwerp is actief nagestreefd door Human Rights Without Frontiers. Op 19 september legde de NGO een openbare verklaring af tijdens de Human Dimension Implementation Meeting (HDIM), gehouden in Warschau, van het Bureau voor Democratische Instellingen en Mensenrechten van de OVSE, en vroeg de Poolse delegatie aan de OVSE: "Hoeveel Noord-Koreaanse werknemers zijn er? werkt het momenteel in Polen en hoeveel werkvisa zijn er sinds de laatste HDIM-bijeenkomst uitgegeven? "

Het officiële antwoord van Polen bevatte tegenstrijdige statistieken

Kom alsjeblieft volgende maand weer bij ons wanneer we opnieuw kijken naar andere kwesties die van invloed zijn op de universele en gelijke toepassing van mensenrechten voor alle mensen, ongeacht nationaliteit, geslacht, ras of etnische afkomst, religie, taal of enige andere classificatie.

Comments

Facebook reacties

Tags: , , , ,

Categorie: Een voorpagina, Aanbevolen, Aanbevolen artikel, Mensenrechten, Mensenrechten

Reacties zijn gesloten.