Verbind je met ons

EU

#EuMediaPoll: EU Reporter invloedrijker dan Guardian Online

DELEN:

gepubliceerd

on

IMG_1915

EU Reporter verschijnt voor de Guardian Online in een lijst van "zeer invloedrijke" media, met meer EP-leden op bezoek EU Reporter online voor nieuws over EU-kwesties, bezoek dan de Voogd Online.

Dit zijn enkele bevindingen van de ComRes/Burson-Marsteller 2016 EU Media Poll, 'Wat beïnvloedt de beïnvloeders', een onderzoek naar de favoriete nieuwsbronnen en socialemediakanalen die worden gebruikt door EP-leden, EU-ambtenaren en opiniemakers in Brussel.

EU Reporter tarieven op 8%, gelijk aan de New York Times en Wall Street JournalEn voorafgaand aan de Guardian Online (6%) als favoriete online nieuwsaanbieder onder EP-leden, personeel van EU-instellingen en Brusselse besluitvormers en opiniemakers.

Als het gaat om de invloed van nieuwskanalen en sociale media op besluitvorming, EU Reporter (11%) loopt achter op YouTube (21%) en LinkedIn (18%) maar voor op Instagram (3%).

Facebook is het meest gebruikte socialemediakanaal van de Brusselse influencers: de helft (52%) zegt het minstens dagelijks te gebruiken. Uit de gegevens blijkt dat met name EP-leden de voorkeur geven aan Facebook, waarbij zeven op de tien (69%) zeggen dat ze het netwerk minstens dagelijks gebruiken.

De resultaten van de enquête werden onthuld in de Brussels Press Club door Katharine Peacock, algemeen directeur van ComRes, een communicatieonderzoeksbureau, en Karen Massin, CEO van Burson-Marsteller Brussels, een toonaangevend public affairs- en communicatiebureau.

advertentie

De enquête nodigde de respondenten uit om de EU- en nationale media te identificeren die ze het vaakst lezen, de sociale media die ze het vaakst gebruiken en om de impact van deze bronnen en kanalen op hun besluitvorming te beoordelen.

De BBC is de meest gelezen media door beleidsmakers en opiniemakers in Brussel, waarbij EP-leden vaker dan de andere fracties de Financial Times or The Economist.

Als het gaat om de invloed van nieuwszenders en sociale media op de besluitvorming in hun dagelijkse professionele werk, zegt de helft van de Brusselse influencers dat de BBC (51%) invloedrijk is. Een vergelijkbaar percentage zegt hetzelfde over Twitter (49%), de Financial Times (48%) en The Economist (48%)

Karen Massin, die bij de lancering van de enquête sprak, merkte op: “Het is opvallend dat sociale media nu net zo belangrijk worden gezien als traditioneel nieuws als een go-to bron van informatie die de besluitvormers van de EU beïnvloedt. Ten tweede zien we dat nationale titels niet tot de belangrijkste media behoren – slechts 5% of minder respondenten noemde een nationale publicatie als wekelijks gelezen of invloedrijke bron van EU-nieuws.”

ComRes Managing Director Katharine Peacock voegde toe: “We zijn verheugd om samen te werken met Burson-Marsteller Brussels om dit zeer actuele en uitgebreide onderzoek over de Brusselse mediascène te produceren. Het toont aan dat Brusselse besluitvormers vertrouwen op een breed scala aan nieuwsbronnen en socialemediakanalen, waaronder nichetitels.”

ComRes interviewde 249 'Brussels Influencers' in Brussel tussen 27 oktober 2015 en 18 januari 2016. De steekproef omvat 77 EP-leden; 86 ambtenaren van de Europese Commissie, het secretariaat van het Europees Parlement, de Raad, EU-agentschappen en de permanente vertegenwoordigingen van de lidstaten; en 86 opiniemakers waaronder journalisten en vertegenwoordigers van denktanks en brancheorganisaties. Gegevens voor EP-leden werden gewogen per partijgroep en regio om representatief te zijn voor het Europees Parlement.

Volledige gegevenstabellen zijn beschikbaar op de ComRes-website.

 

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending