Verbind je met ons

Eurocities

Access City Award nu geopend met hoofdprijs van € 150,000

DELEN:

gepubliceerd

on


Dit jaar is het de 15th verjaardag van de Access City Award, een gelegenheid om de vooruitgang te vieren die steden hebben geboekt om toegankelijker te worden, en de prestaties van steden om de huidige belemmeringen voor toegankelijkheid aan te pakken. De afgelopen 14 jaar zijn er 85 steden in de prijzen gevallen, waaronder 14 eersteprijswinnaars. De meest recente stad die de prestigieuze prijs ontving, was San Cristóbal de La Laguna (Spanje).

De prijs wordt georganiseerd door de Europese Commissie in samenwerking met het European Disability Forum. De winnaar en tweedeprijswinnaars ontvangen een geldprijs:

  • 1e plaats: 150 euro
  • 2e plaats: 120 euro
  • 3e plaats: 80 euro

Bovendien kan de EU-jury beslissen om maximaal vijf “Speciale vermeldingen” als er steden zijn die uitzonderlijk werk hebben verricht op specifieke gebieden van toegankelijkheid. Ter ere van de Olympische en Paralympische Spelen van 2024 is de Europese Commissie ook voornemens een speciale vermelding toe te kennen aan 'Toegankelijke sportinfrastructuur' naar een stad die laat zien hoe sportinitiatieven hoogwaardige en toegankelijke ervaringen voor iedereen kunnen bieden. 

De winnaars worden bekendgemaakt tijdens een prijsuitreiking tijdens de conferentie Europese Dag van Personen met een Handicap vindt plaats op 28 en 29 november 2024.

Hoe kunnen steden zich aanmelden?

Steden in de hele EU met meer dan 50 inwoners komen in aanmerking voor een aanvraag. Als een land minder dan twee steden met 000 inwoners heeft, kunnen twee of meer kleinere steden met samen 50 inwoners een aanvraag indienen.

Aanvragen moeten worden ingediend door het invullen en indienen van een online app by 10 september 2024 uiterlijk om 23.59 uur CET. Een leidraad voor aanvragers en de deelnameregels zijn beschikbaar in alle officiële EU-talen op de website Toegang tot de website van de City Award.  

advertentie

Blijf op de hoogte

Als je meer informatie wilt vinden over toegankelijkheid en op de hoogte wilt blijven van het laatste nieuws over de Access City Award, abonneer u op de Access City Award-nieuwsbrief!

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending