Verbind je met ons

cultuur

Creatief Europa: meer dan € 2 miljard ter ondersteuning van het herstel, de veerkracht en de diversiteit van culturele en creatieve sectoren

gepubliceerd

on

Na de goedkeuring van de eerste heeft de Commissie nieuwe acties gelanceerd ter ondersteuning van de culturele en creatieve sectoren in Europa en daarbuiten jaarlijks werkprogramma van Creatief Europa 2021-2027. In 2021 zal Creatief Europa een ongekend budget van ongeveer € 300 miljoen toewijzen om culturele professionals en kunstenaars te helpen samenwerken over disciplines en grenzen heen, om meer kansen te vinden en een nieuw publiek te bereiken.

De goedkeuring legt de basis voor de eerste oproepen tot het indienen van voorstellen in het kader van het nieuwe programma. Deze oproepen staan ​​open voor alle organisaties die actief zijn in de relevante culturele en creatieve sectoren. Het totale zevenjarige budget van € 2.4 miljard is met 63% gestegen ten opzichte van het vorige. Creatief Europa beoogt ook het concurrentievermogen van de culturele sector te vergroten en tegelijkertijd hun inspanningen om groener, digitaler en inclusiever te worden, te ondersteunen. Bijzondere aandacht wordt besteed aan het versterken van de veerkracht en het herstel van de culturele en creatieve sectoren in het licht van de pandemie.

Mariya Gabriel, commissaris voor Innovatie, Onderzoek, Cultuur, Onderwijs en Jeugd, zei: “Meer dan 8 miljoen mensen in de EU werken aan een culturele activiteit. Cultuur kent geen grenzen en geen nationaliteiten. Kunst vertegenwoordigt een venster op de wereld en draagt ​​bij aan het bouwen van bruggen onder ons allemaal. In een tijd waarin musea, bioscopen, cultureel erfgoedsites, theaters, allemaal heropenen, wil ik de steun van de Commissie voor de culturele en creatieve sectoren herhalen. Met een verhoogd budget zal Creatief Europa ernaar streven het herstel van de sectoren te versterken en tegelijkertijd de immense diversiteit en creativiteit die ze ons bieden te promoten. "

Commissaris voor Interne Markt Thierry Breton zei: "Artistieke en creatieve expressie vormt de kern van de culturele en creatieve industrieën en van onze Europese identiteit. Het nieuw leven ingeblazen programma Creatief Europa zal een impuls geven aan Europese verhalen die wereldwijd weerklank vinden, en de makers en producenten van Europa voeden. , distributeurs en exposanten, die zo zwaar getroffen zijn door de pandemie. Door samenwerking over de waardeketen en taalgrenzen heen te ondersteunen, evenals nieuwe innovatieve bedrijfsmodellen, zal MEDIA een levendig en cultureel divers audiovisueel ecosysteem versterken. tijd van toenemende bedreigingen voor mediapluralisme, zal Creatief Europa ook een gezonde en duurzame nieuwsmediasector in de hele Unie bevorderen. "

A persbericht is online beschikbaar.

cultuur

EU-stimulans voor cultuur

gepubliceerd

on

De leden van het Europees Parlement hebben het grootste budget ooit voor de culturele en creatieve sectoren van de EU goedgekeurd: € 2.5 miljard voor 2021-2027. Maatschappij 

Creatief Europa is het enige EU-programma dat uitsluitend de culturele en audiovisuele sector ondersteunt. Na een moeilijke periode voor kunstenaars en de hele sector als gevolg van beperkingen in verband met de COVID-19-pandemie, kwamen het Parlement en de Raad in december 2.5 een budget van 2021 miljard euro overeen voor 2027-2020. keurde de overeenkomst goed tijdens de plenaire vergadering in mei 2021.

Beter inspelen op verschillende sectoren en hun behoeften

Om de specifieke aard van verschillende sectoren te respecteren en beter in te spelen op hun behoeften, is Creatief Europa onderverdeeld in drie verschillende onderdelen:

cultuur richt zich op netwerken, transnationale en multidisciplinaire samenwerking in culturele en creatieve sectoren en het bevorderen van een sterkere Europese identiteit en waarden met speciale aandacht voor de muzieksector, zoals overeengekomen door de leden van het Europees Parlement.

Media zet zich in voor het stimuleren van grensoverschrijdende samenwerking, mobiliteit en innovatie; de zichtbaarheid van Europese audiovisuele werken in de nieuwe omgeving vergroten; en het aantrekkelijk maken voor verschillende doelgroepen, vooral jonge mensen.

Sectoroverschrijdend heeft tot doel innovatie aan te moedigen, sectoroverschrijdende projecten te ondersteunen, de beste praktijken uit te wisselen en gemeenschappelijke uitdagingen aan te pakken. Creatief Europa ondersteunt ook: 

  • Europees erfgoedlabel 
  • Europese Open Monumentendagen 
  • Europese prijzen voor muziek, literatuur, erfgoed en architectuur  
  • Culturele Hoofdsteden van Europa  
Ondersteuning voor activiteiten met toegevoegde waarde voor de EU

Creatief Europa zal activiteiten ondersteunen die de gemeenschappelijke wortels van de EU, culturele diversiteit en grensoverschrijdende samenwerking bevorderen.

Bevordering van inclusie en gendergelijkheid

De leden van het Europees Parlement zorgden voor een focus op inclusie en gendergelijkheid, door de deelname van mensen met een handicap, minderheden en mensen met een kansarme achtergrond te bevorderen en vrouwelijk talent te ondersteunen.

Creatief Europa 

Verder lezen

Awards

10-steden strijden om de 2020 #EuropeanCapitalOfSmartTourism-titel

gepubliceerd

on

Tien Europese steden zijn genomineerd voor de 2020 Europese hoofdstad van slim toerisme wedstrijd (gepresenteerd in alfabetische volgorde): Bratislava (Slowakije), Breda (Nederland), Bremerhaven (Duitsland), Göteborg (Zweden), Karlsruhe (Duitsland), Ljubljana (Slovenië), Málaga (Spanje), Nice (Frankrijk), Ravenna (Italië) en Torino (Italië). De finalistensteden werden geselecteerd uit in totaal 35 aanvragen uit 17 EU-lidstaten.

De Europese hoofdstad van slim toerisme werd voorgesteld als een voorbereidende actie door het Europees Parlement en wordt uitgevoerd door de Europese Commissie. Het beoogt slim toerisme in de EU te bevorderen, innovatieve, duurzame en inclusieve ontwikkeling van het toerisme te bevorderen, en de uitwisseling van beste praktijken te verspreiden en te vergemakkelijken. Dit EU-initiatief erkent uitstekende prestaties van Europese steden als toeristische bestemmingen in vier categorieën: toegankelijkheid, duurzaamheid, digitalisering en cultureel erfgoed en creativiteit.

Vorig jaar wonnen Helsinki en Lyon de openingswedstrijd en de twee steden houden gezamenlijk de titels van Europese hoofdsteden van slim toerisme in 2019.

Dit is de tweede editie van de competitie om twee steden te belonen als de Europese hoofdsteden van slim toerisme in 2020. De twee winnende steden zullen een jaar lang profiteren van communicatie- en merkondersteuning. Dit zal omvatten; een promotievideo, een speciaal gebouwde sculptuur voor hun stadscentra, evenals op maat gemaakte promotionele acties.

Bovendien zullen ook vier prijzen worden uitgereikt ter erkenning van prestaties in de afzonderlijke categorieën van de competitie (toegankelijkheid, duurzaamheid, digitalisering en cultureel erfgoed en creativiteit).

Alle winnende steden worden aangekondigd en uitgereikt tijdens een prijsuitreiking, die plaatsvindt als onderdeel van het European Tourism Forum in Helsinki op 9-10 oktober 2019.

Achtergrond

In de eerste fase van de competitie heeft een onafhankelijk panel van experts de aanvragen beoordeeld. Alle finalistische steden toonden excellentie in de vier competitiecategorieën gecombineerd.

In de tweede fase zullen vertegenwoordigers van de 10 finalistensteden naar Helsinki reizen om hun kandidatuur en het geplande activiteitenprogramma voor 2020 voor de Europese jury te presenteren. De Europese jury komt op 8 oktober 2019 bijeen en selecteert twee steden om in 2020 Europese hoofdsteden van slim toerisme te worden.

De selectie van de meest innovatieve projecten, ideeën en initiatieven, ingediend door steden voor de competitie van vorig jaar, is te vinden in de Compendium van beste praktijken, de gids voor slim toerisme in de EU. Voor al het laatste nieuws op de Europese hoofdstad van slim toerismeaanmelden bij de nieuwsbriefof volg verder Facebook or Twitter.

Verder lezen

België

#Koezio voor indooravontuur

gepubliceerd

on

Ze zeggen dat goed nieuws veel reist en dat nieuws over een van de nieuwere en meer opwindende bezoekersattracties in Brussel een lange weg heeft afgelegd - tot aan Canada en Thailand.

Het overdekte avonturenpark Koezio, gelegen aan het levendige winkel- en recreatiecomplex Docks Bruxel, ziet elk jaar bezoekers van 150,000 passeren.

Sommige deelnemers, handelend op aanbevelingen van hotels, Trip Advisor en Visit Brussels (en graag de ervaring voor zichzelf opdoen) zijn zelfs uit Canada en Thailand gekomen.

Het centrum is een grote hit gebleken sinds het de eerste Koezio werd die buiten zijn kerngebied in Frankrijk werd geopend.

Het hoofdkantoor van het hoofdkantoor in Rijsel, in het noorden van Frankrijk, was de vierde die werd geopend (er zijn er ook twee in Parijs) en het trekt nu deelnemers aan - ook bekend als "agenten" - uit heel België.

Allereerst een verklaring voor de eerste keer dat bezoekers komen. Koezio (het wordt uitgesproken als Ko-wa-ze-o) is een plaats die heel anders is dan alle andere die je waarschijnlijk hebt bezocht. Het biedt "training als een speciale agent" in een geconverteerde 3,200 vierkante meter ruimte.

Gedurende twee uur worden je uithoudingsvermogen, intelligentie, moed en teamgeest uitgedaagd om de "reis" te voltooien door wat vier districten worden genoemd: een mysterieus labyrint, een machinekamer met gigantische modules, een escape room en tenslotte een duizelingwekkend parcours bij 12 meters heigh.

Het is het type test dat James Bond-auteur Ian Fleming zelf misschien op prijs stelde.

Je hoeft niet bang te zijn: het gaat hier om 'samen zijn' en het vergroten van de cohesie - het verzonnen woord Koezio is afgeleid van cohesie - binnen een groep. Koezio is toegankelijk voor jong en oud en vanaf 2 spelers. Om veiligheidsredenen moet je 1 meter 40 cm lang zijn en iedereen onder de 14 jaar moet worden begeleid door een volwassene.

Het is de moeite waard om erop te wijzen dat je niet superfit of een atleet hoeft te zijn.

Het plezier begint bij aankomst met de "geheim agent" uitvlucht. Dit is wanneer u uw eigen "geheime code" krijgt die toegang geeft tot het park. Bij aankomst geeft u uw "geheime code" -details op een touchscreen-monitor in voordat u overstapt op een versgewassen overall, wanneer u de volgende uren de baan uitrijdt.

Zeven teams van maximaal 5-spelers mogen elke 15-minuten invoeren, met het idee dat het park niet overvol raakt.

Het idee is om zoveel mogelijk punten te klokken. Zogenaamde 'elite agents' kunnen scoren tot 600,000-punten, maar het gemiddelde per bezoek gaat over 330,000.

In tegenstelling tot andere ontsnappingsspellen in Brussel en elders, gaat het hier om het werken in teamverband en niet om elkaar. De nadruk voor de "geheime agenten" ligt op teamwerk en samenwerking. Aan het eind geeft elke deelnemer / team een ​​gedetailleerde afdruk van zijn score en prestaties.

Voor een kleine meerprijs kun je ook een speciale camera in het park nemen om het hele avontuur te filmen (de beelden kunnen later worden gedownload op een USB-stick). Koezio is geweldig voor een familiebezoek, maar het is ook een ideale locatie voor teambuildingoefeningen.

Kjell Materman, haar communicatiemanager, zegt dat de site in Brussel bijzonder populair is geworden voor bedrijven waarvan de leden elkaar kunnen ontmoeten in een privéruimte voor een "ontdek mijn team" -chat voordat het avontuur begint. Het centrum, gebouwd op wat vroeger een stoffenfabriek was die dateert uit het midden van de 1800s, heeft ook vergaderruimtes, een eetkamer en een lounge voor een aperitief of een maaltijd of drankje na je "missie".

Kjell, die vroeger in het Parlamentarium in Brussel werkte, zei: "We zien ook steeds meer toeristen die mogelijk op aanraden van anderen zijn gestuurd."

Er zijn speciale kortingen als u online boekt en kortingen voor scholen en jeugdclubs. Probeer ook eens het virtual reality-spel bij de ingang te proberen.

Het centrum in Brussel is niet zo groot als in Lille (dat twee "missies" heeft) maar heeft door een slim ontwerp een vergelijkbare lay-out.

De eerste Koezio opende in 2006 in Lille en zo succesvol heeft het concept bewezen dat er deze zomer een vijfde in Lyon wordt geopend met plannen voor anderen in Londen, Nederland en Spanje.

Dit gaat door, het bedrijf heeft veel geïnvesteerd in het verspreiden van het woord over Koezio en, zoals de bezoeker denkt, dit beleid werpt zijn vruchten af. De weekenden zijn vooral populair dus het beste om te boeken.

De verbindingen met het openbaar vervoer zijn geweldig want de site ligt aan twee tramlijnen die u in slechts 10 minuten naar het centrum van Brussel brengen. Er is een grote parkeerplaats in de buurt en vanaf de zomer zijn er ook riviertochten op het nabijgelegen kanaal van Brussel.

Een andere grote reden om nu een bezoek te brengen, is dat de Koninklijke Serres in Laken momenteel open zijn voor het publiek tot 10 mei.

In welke tijd van het jaar je ook komt, je bent zeker heel veel plezier.

Eet je hart James Bond!

Koezio
Docks Bruxel
T. (0) 2 319 5454

 

Verder lezen
advertentie

Twitter

Facebook

advertentie

Trending