Verbind je met ons

EU

MethaneSAT kiest SpaceX als lanceerder voor een missie om het klimaat op aarde te beschermen

gepubliceerd

on

De non-profitorganisatie MethaneSAT LLC heeft vandaag (13 januari) aangekondigd dat het een contract heeft getekend met SpaceX om zijn nieuwe satelliet in een baan om de aarde te brengen aan boord van een Falcon 9-raket. Nu in aanbouw na het voltooien van een intensief ontwerpproces, ligt het MethaneSAT-instrument op schema voor een lanceringsvenster dat op 1 oktober 2022 opent.

"Dit is een unieke missie op een ambitieuze tijdlijn", zegt Dr. Steven Hamburg, co-lead van MethaneSAT-project. “SpaceX biedt de gereedheid en betrouwbaarheid die we nodig hebben om ons instrument binnen het bereik te leveren en zo snel mogelijk emissiegegevens te streamen. We konden geen betere lanceringspartner vragen. "

MethaneSAT is de nieuwste in een groeiende golf van methaansatellieten. Het is ontworpen om een ​​kritieke kloof tussen bestaande missies te dichten door een hogere gevoeligheid en een betere ruimtelijke resolutie te bieden dan globale kaartinstrumenten zoals TROPOMI, gecombineerd met een veel breder gezichtsveld dan puntensystemen zoals GHGSat. MethaneSAT is van plan om zijn gegevens gratis online te streamen voor niet-commerciële gebruikers.

Het terugdringen van door mensen veroorzaakte methaanemissies wordt door wetenschappers, beleidsmakers en de olie- en gasindustrie steeds meer erkend als een noodzakelijk onderdeel van elke succesvolle klimaatstrategie. Metingen van MethaneSAT zullen zowel bedrijven als overheden in staat stellen de methaanemissies van olie- en gasactiviteiten wereldwijd te lokaliseren, kwantificeren en volgen, en die gegevens gebruiken om de uitstoot van het zeer krachtige broeikasgas te verminderen.

MethaneSAT bouwt een geavanceerd dataplatform om complexe analyses te automatiseren die nodig zijn om de hoeveelheid methaan te bepalen die vrijkomt in een landschap, en transformeert een proces dat wetenschappers nu weken of maanden kost in een proces dat gebruikers in slechts enkele dagen bruikbare gegevens biedt. Door methaanemissiegegevens voor olie- en gasinfrastructuur over de hele wereld vrij beschikbaar te maken, ontstaat een ongekende transparantie, waardoor belanghebbenden en het publiek een vitaal venster krijgen op de voortgang in de richting van emissiereductiedoelstellingen.

Unieke missie MethaneSAT is een dochteronderneming van Environmental Defense Fund, dat een lange staat van dienst heeft in samenwerking met zowel bedrijven als beleidsmakers om innovatieve, wetenschappelijk onderbouwde oplossingen te creëren voor kritieke milieu-uitdagingen. "Het verminderen van de methaanuitstoot van de olie- en gasindustrie is de snelste en meest kosteneffectieve manier om de opwarming op dit moment te vertragen, ook al blijven we het energiesysteem koolstofvrij maken", aldus Mark Brownstein, senior vice president van EDF voor energie. "MethaneSAT is ontworpen om transparantie en verantwoording te creëren om ervoor te zorgen dat bedrijven en overheden die kans niet missen."

Vorige maand kondigde het Bezos Earth Fund een subsidie ​​van $ 100 miljoen aan aan EDF ter ondersteuning van kritieke werkzaamheden, waaronder de voltooiing en lancering van MethaneSAT. EDF, een vooraanstaande bron van expertise op het gebied van methaanemissies, coördineerde een omvangrijke reeks onderzoeken die meer dan 50 collegiaal getoetste wetenschappelijke artikelen opleverden waarbij meer dan 150 academische en industriële co-auteurs betrokken waren die de methaanemissies in elke fase in de Amerikaanse olie en gas supply chain.

Een vermindering van de methaanuitstoot van de olie- en gasindustrie met 45% tegen het jaar 2025 zou hetzelfde klimaatvoordeel in 20 jaar opleveren als het sluiten van een derde van de wereldwijde kolengestookte elektriciteitscentrales. Het idee voor MethaneSAT werd voor het eerst onthuld door EDF-president Fred Krupp in een TEDTalk van april 2018, als een van de inaugurele groep van wereldveranderende ideeën die zijn geselecteerd voor seed-financiering door het Audacious Project, de opvolger van de TED-prijs.

Brexit

Het VK kan de 'kinderziektes' na de Brexit overwinnen, zegt de minister

gepubliceerd

on

By

Groot-Brittannië gelooft dat het de "kinderziektes" na de Brexit kan oplossen die Schotse vissers hebben verhinderd goederen naar de Europese Unie te exporteren vanwege vertragingen bij de douane, zei minister van Voedsel en Milieu George Eustice (foto): schrijf Kate Holton en Paul Sandle.

Sommige EU-importeurs hebben vrachtwagenladingen Schotse vis afgewezen sinds 1 januari nadat de behoefte aan vangstcertificaten, gezondheidscontroles en uitvoeraangiften betekende dat het te lang duurde voordat ze arriveerden, waardoor vissers boos werden die financieel onderuit gingen als de handel niet kan worden hervat.

Eustice vertelde het parlement dat zijn personeel bijeenkomsten had gehouden met Nederlandse, Franse en Ierse functionarissen om te proberen "enkele van deze kinderziektes glad te strijken".

"Het zijn slechts kinderziektes," zei hij. "Als mensen gewend raken aan het gebruik van de papieren, zullen de goederen stromen."

Eustice zei dat zonder uitstelperiode om de regels in te voeren, de industrie zich er in realtime aan moest aanpassen, met kwesties als welke kleur inkt kan worden gebruikt om formulieren in te vullen. Hij voegde eraan toe dat terwijl de regering compensatie overwoog voor sectoren die getroffen waren door de veranderingen na de Brexit, hij zich nu concentreerde op het oplossen van de vertragingen voor vissers.

Logistieke dienstverleners, die nu moeite hebben om goederen op tijd te leveren, hebben gezegd dat de verandering naar het leven buiten de interne markt en de douane-unie veel groter is en hoewel de levertijden kunnen verbeteren, zal het nu meer kosten en langer duren om te exporteren.

Om verse producten op de EU-markten te krijgen, moeten logistieke dienstverleners nu de lading samenvatten met goederencodes, productsoorten, brutogewicht, het aantal dozen en waarde, plus andere details. Fouten kunnen leiden tot langere vertragingen, die Franse importeurs treffen die ook door de administratieve rompslomp zijn getroffen.

Verder lezen

EU

Hongerig naar verandering: een open brief aan Europese regeringen

gepubliceerd

on

In 2020 wist de hele wereld wat het was om honger te hebben. Miljoenen mensen gingen zonder genoeg te eten, met de meest wanhopige nu geconfronteerd hongersnood. Tegelijkertijd kreeg isolement een nieuwe betekenis, waarin de eenzamen en meest afgelegen waren ongeletterden van menselijk contact wanneer ze dat het meest nodig hadden, terwijl de vele slachtoffers van Covid-19 dat wel waren uitgehongerd van lucht. Voor ons allemaal was de menselijke ervaring verre van bevredigend, zelfs niet in de meest elementaire behoeften, schrijft Agnes Kalibata, Special Envoy voor de Food Systems Summit 2021.

De pandemie heeft een voorproefje gegeven van een toekomst aan de grenzen van het bestaan, waar mensen beroofd zijn, regeringen worden belemmerd en economieën verwelken. Maar het heeft ook een ongekende wereldwijde honger naar verandering aangewakkerd om te voorkomen dat dit onze langetermijnrealiteit wordt.

Voor alle obstakels en uitdagingen waarmee we in de komende weken en maanden worden geconfronteerd, begin ik 2021 met een enorm gevoel van optimisme en hoop ik dat het grommen in onze maag en het verlangen in ons hart het collectieve gebrul van uitdagendheid, vastberadenheid en van revolutie om dit jaar beter te maken dan vorig, en de toekomst stralender dan het verleden.

Het begint met eten, de meest primaire vorm van levensonderhoud. Het is voedsel dat de gezondheid en de vooruitzichten van bijna 750 miljoen Europeanen bepaalt en dat telt. Het is voedsel waar sommigen werken 10 miljoen alleen in de Europese landbouw en biedt de belofte van economische groei en ontwikkeling. En het is voedsel waarvan we hebben geleerd dat het onze ecosystemen beïnvloedt, tot aan de lucht die we inademen, het water dat we drinken en het klimaat dat we genieten, bij regen of zonneschijn.

Zelfs vóór de pandemie was 2021 voorbestemd om een ​​'superjaar' voor voedsel te worden, een jaar waarin voedselproductie, consumptie en verwijdering eindelijk de vereiste wereldwijde aandacht kregen toen de VN 's werelds eerste Top Food Systems. Maar nu de vooruitgang van twee jaar wordt gecomprimeerd tot de komende 12 maanden, krijgt 2021 een hernieuwde betekenis.

Na een jaar van wereldwijde verlamming, veroorzaakt door de schok van Covid-19, moeten we onze angsten, onze angst, onze honger, en vooral onze energie om in actie te komen, en ontwaken tot het feit dat we door voedselsystemen gezonder, duurzamer en inclusief te maken, herstellen van de pandemie en beperk de impact van toekomstige crises.

De verandering die we nodig hebben, vereist dat we allemaal anders denken en handelen, want ieder van ons heeft een belang en een rol in functionerende voedselsystemen. Maar nu, meer dan ooit, moeten we naar onze nationale leiders kijken om de weg voorwaarts uit te stippelen door boeren, producenten, wetenschappers, vervoerders, kruideniers en consumenten te verenigen, te luisteren naar hun moeilijkheden en inzichten, en te beloven elk aspect van het voedsel te verbeteren. systeem voor de verbetering van iedereen.

Beleidsmakers moeten luisteren naar die van Europa 10 miljoen boeren als hoeders van de hulpbronnen die ons voedsel produceren en hun behoeften en uitdagingen afstemmen op de perspectieven van milieuactivisten en ondernemers, chef-koks en restauranteigenaren, artsen en voedingsdeskundigen om nationale verplichtingen na te komen.

Met wind in de zeilen gaan we 2021 in. Meer dan 50 landen hebben zich bij de Europese Unie aangesloten om deel te nemen aan de Food Systems Summit en zijn vijf prioriteitspijlers, of Actietracks, die voeding, armoede, klimaatverandering, veerkracht en duurzaamheid doorkruisen. En meer dan twee dozijn landen hebben een nationale convenor aangesteld om een ​​reeks van dialogen op landniveau in de komende maanden, een proces dat de top zal ondersteunen en de agenda zal bepalen voor het decennium van actie tot 2030.

Maar dit is pas het begin. Met de grootste urgentie roep ik alle VN-lidstaten op om zich bij deze wereldwijde beweging aan te sluiten voor een betere, meer vervullende toekomst, te beginnen met de transformatie van voedselsystemen. Ik dring er bij regeringen op aan om het platform te bieden dat een gesprek opent en landen begeleidt naar tastbare, concrete verandering. En ik moedig iedereen met vuur in hun buik aan om dit jaar betrokken te raken bij het Food Systems Summit-proces en de reis te beginnen van de overgang naar meer inclusieve en duurzame voedselsystemen.

De Summit is een 'People's Summit' voor iedereen, en het succes ervan hangt af van het feit dat iedereen overal betrokken wordt door eraan deel te nemen Action Track-enquêtes, lid worden van het online Summit Gemeenschap, en aanmelden om Food Systems Heroes die zich inzetten voor het verbeteren van voedselsystemen in hun eigen gemeenschappen en kiesdistricten.

Te vaak zeggen we dat het tijd is om in actie te komen en een verschil te maken, en dan doorgaan zoals voorheen. Maar het zou onvergeeflijk zijn als de wereld de lessen van de pandemie zou vergeten in onze wanhoop om terug te keren naar het normale leven. Al het schrift aan de muur suggereert dat onze voedselsystemen nu hervormd moeten worden. De mensheid snakt naar deze verandering. Het is tijd om onze eetlust te stillen.

Verder lezen

Biodiversiteit

Openbare hoorzitting over verband tussen biodiversiteitsverlies en pandemieën zoals COVID-19 

gepubliceerd

on

De hoorzitting van het Parlement over 'Geconfronteerd met de zesde massa-uitsterving en toenemend risico op pandemieën: welke rol voor de EU-biodiversiteitsstrategie voor 2030' vindt vandaag (14 januari) plaats.

De hoorzitting, georganiseerd door de Commissie milieubeheer, volksgezondheid en voedselveiligheid, zal ingaan op het verlies aan biodiversiteit en de mate waarin dit het risico op pandemieën verhoogt als gevolg van verandering in landgebruik, klimaatverandering en handel in wilde dieren en planten. De rol die de EU-biodiversiteitsstrategie voor 2030 zou kunnen spelen bij het tegengaan van biodiversiteitsverlies en bij het vergroten van de EU en de wereldwijde inzet voor biodiversiteit zal worden besproken.

Intergouvernementeel Platform voor Biodiversiteit en Ecosysteemdiensten Uitvoerend Secretaris Dr. Anne Larigauderie en Uitvoerend Directeur van het Europees Milieuagentschap Dr. Hans Bruyninckx zullen de openbare hoorzitting openen.

Het gedetailleerde programma is beschikbaar Hier kan je daar alles over lezen..

U kunt de hoorzitting live volgen Hier kan je daar alles over lezen. vanaf 9h vandaag.

EU-biodiversiteitsstrategie voor 2030

Donderdagmiddag bespreken de leden het ontwerpverslag van de rapporteur César Luena (S&D, ES) die reageert op de Biodiversiteitsstrategie van de Commissie voor 2030 en verwelkomt het ambitieniveau in de strategie. Het ontwerprapport onderstreept dat alle belangrijke directe drijvende krachten achter verandering in de natuur moeten worden aangepakt en spreekt zijn bezorgdheid uit over bodemdegradatie, de gevolgen van klimaatverandering en het afnemende aantal bestuivers. Het behandelt ook de kwesties financiering, mainstreaming en het bestuurskader voor biodiversiteit, roept op tot een Groen Erasmus-programma gericht op herstel en instandhouding, en benadrukt de noodzaak van internationale actie, ook met betrekking tot oceaangovernance.

U kunt de commissievergadering live volgen Hier kan je daar alles over lezen. vanaf 13u15.

Meer informatie 

Verder lezen
advertentie

Twitter

Facebook

Trending