Verbind je met ons

Europese Commissie

Europese Green Deal: EU en Noorwegen versterken hun dialoog en samenwerking op het gebied van klimaat, energie en industriële transformatie

DELEN:

gepubliceerd

on

Op 23 februari ontving president Ursula von der Leyen Jonas Gahr Støre (foto), premier van Noorwegen, om de samenwerking tussen de EU en Noorwegen op het gebied van de groene transitie te bespreken, aan het begin van een middag van ontmoetingen tussen de Noorse regeringsdelegatie en de Commissie. Een gezamenlijke verklaring is gepubliceerd na hun ontmoeting hier. Executive Vice President Frans Timmermans ontving ook Jonas Gahr Støre. Na een bilaterale bijeenkomst hadden ze een bredere discussie, waaronder ook Espen Barth Eide, minister van Klimaat en Milieu; Marte Mjøs Persen, minister van Aardolie en Energie; en Christian Vestre, minister van Handel en Industrie. Frans Timmermans en Jonas Gahr Støre zullen vervolgens een rondetafelgesprek in de sector over het groene partnerschap voorzitten. De EU en Noorwegen hebben een bijzonder sterke relatie als buren, partners en bondgenoten, delen gemeenschappelijke fundamentele waarden en een gemeenschappelijk regelgevingskader via de Europese Economische Ruimte (EER), en werken samen om tegen 2030 gemeenschappelijke klimaatdoelstellingen te halen en tegen 2050 klimaatneutraliteit te bereiken. Noorwegen neemt deel aan verschillende belangrijke onderdelen van de klimaatwetgeving, zoals het EU-emissiehandelssysteem (ETS). Het Fit-for-55-pakket zal de belangrijkste beleidsinstrumenten van de EER wijzigen.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending