Verbind je met ons

Dierenwelzijn

Huisdieren teruggebracht naar opvangcentra in Hongarije omdat eigenaren te maken krijgen met stijgende kosten

DELEN:

gepubliceerd

on

Chelsy is een lieve, immuun zieke hond die twee jaar geleden werd geadopteerd. Zijn eigenaren konden zijn dierenartsrekeningen of eten niet betalen en werden gedwongen hun huis te verkopen om rond te komen.

Chelsy (vier jaar) is niet de enige. Elke dag verschijnen er mensen bij de Noah's Ark Animal Shelter om te zeggen dat ze niet in staat zijn om voor hun huisdieren te zorgen vanwege de stijgende kosten van levensonderhoud en de energieprijzen. Sommige eigenaren zijn op zoek naar werk naar het buitenland verhuisd.

Kinga Schneider, woordvoerder van het asiel, het grootste dierenasiel van Hongarije, verklaarde dat het asiel een lange lijst van terug te sturen dieren heeft. Het asiel zorgt voor meer dan 1,200 dieren, waaronder geredde katten, honden en vogels.

Terwijl het opvangcentrum worstelt om de hogere energie- en voerkosten te betalen, zijn donaties - de enige bron van inkomsten - afgenomen.

Schneider zei: "We leven van dag tot dag. We moeten er goed over nadenken of we een dier kunnen huisvesten of dat we de genezing ervan kunnen financieren."

Volgens de Hongaarse Alliantie voor Dierenbescherming is de situatie vergelijkbaar in de Hongaarse dierenasielen. Soortgelijke patronen zijn gemeld door andere landen, waaronder: Groot-Brittannië.

De voerprijzen zijn met 20%-30% gestegen, wat een van de grootste problemen is, zegt Zoltan Cibula, directeur van AlphaZoo in Hongarije.

advertentie

Eigenaren van gezelschapsdieren die hun hond uitlieten in parken in Boedapest, bevestigden dat het bezit van huisdieren duurder is geworden.

Het is een gemiddelde stijging van 30% van alle kosten (van dieren). En omdat alle andere kosten ook zijn gestegen, heeft dit de meeste invloed op hen", zei Andras terwijl hij met zijn zwarte spaniel speelde.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending