Verbind je met ons

Dierenwelzijn

Reizen met huisdieren: regels om in gedachten te houden 

DELEN:

gepubliceerd

on

We gebruiken uw aanmelding om inhoud aan te bieden op manieren waarmee u heeft ingestemd en om ons begrip van u te verbeteren. U kunt zich op elk moment afmelden.

Uw huisdier mag mee als u op vakantie gaat naar een ander EU-land, maar er zijn wel bepaalde regels om rekening mee te houden. Lees verder voor meer informatie, Maatschappij.

Dankzij de EU-regels voor het reizen met huisdieren (honden, katten of fretten), kunnen mensen zich vrij bewegen met hun harige vriend binnen de EU. Zorg ervoor dat uw huisdier het volgende heeft voordat u op vakantie gaat:

  • Identificatie via een geregistreerde microchip of een leesbare tatoeage, indien toegepast vóór 3 juli 2011.
  • Een dierenpaspoort waaruit blijkt dat ze zijn ingeënt tegen hondsdolheid en geschikt zijn om te reizen, afgegeven door een bevoegde dierenarts bij reizen binnen een EU-land/Noord-Ierland naar een ander EU-land/Noord-Ierland.
  • Een EU-diergezondheidscertificaat bij reizen vanuit een niet-EU-land.
  • .Honden die naar Finland, Ierland, Malta, Noorwegen of Noord-Ierland reizen, moeten worden behandeld tegen de Echinococcus multilocularis-lintworm.Over het algemeen mag je met maximaal vijf dieren reizen. Reizen met meer dan vijf dieren is alleen mogelijk met een registratiebewijs betreffende een wedstrijd, tentoonstelling of sportevenement en een bewijs dat ze ouder zijn dan zes maanden.

Europese huisdierenpaspoorten worden alleen afgegeven voor honden, katten en fretten. Als u met andere huisdieren wilt reizen, moet u de: inreisvoorwaarden van uw land van bestemming.

Lees meer over de dierenwelzijnswetten van de EU

Op reis met je huisdier 

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending