Verbind je met ons

Dierenwelzijn

Conferentie op hoog niveau om de toekomst van dierenwelzijn te bespreken

DELEN:

gepubliceerd

on

We gebruiken uw aanmelding om inhoud aan te bieden op manieren waarmee u heeft ingestemd en om ons begrip van u te verbeteren. U kunt zich op elk moment afmelden.

De Commissie heeft een conferentie op hoog niveau over het dierenwelzijnsbeleid van de EU georganiseerd (9 december). Het evenement werd geopend door commissaris voor Gezondheid en Voedselveiligheid Stella Kyriakides, en door de Sloveense minister van Landbouw, Bosbouw en Voedselvoorziening Jože Podgoršek. Landbouwcommissaris Janusz Wojciechowski sprak ook de deelnemers toe. De keynote speech werd gehouden door de wereldberoemde etholoog en natuurbeschermer, DrJane Goodall.

Het doel van het evenement was om te debatteren over de lopende werkzaamheden van de Commissie om de EU-wetgeving inzake dierenwelzijn in 2023 te herzien. Vijf panels bespraken de etikettering van dierenwelzijn; uitfasering van kooien als vervolg op een Europees burgerinitiatief; vervoer van dieren; dierenwelzijn op bedrijfsniveau en bij het slachten. De paneldiscussies en conclusies zullen worden meegenomen in het werk van de Commissie over komende voorstellen. Het publiek overleg over de herziening van de wetgeving ligt ter inzage tot 21 januari 2022. U vindt de volledige agenda van de conferentie hier en volg het evenement levene.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending