Verbind je met ons

Milieu

De Commissie verwelkomt een politiek akkoord over de bescherming van het milieu door middel van het strafrecht

DELEN:

gepubliceerd

on

We gebruiken uw aanmelding om inhoud aan te bieden op manieren waarmee u heeft ingestemd en om ons begrip van u te verbeteren. U kunt zich op elk moment afmelden.

De Europese Commissie is verheugd over het voorlopige akkoord dat vandaag tussen het Europees Parlement en de Raad is bereikt over de bescherming van het milieu door middel van het strafrecht. Zoals voorgesteld door de Commissie in december 2021zal de nieuwe richtlijn de effectiviteit van de strafrechtshandhaving verbeteren en de doelstellingen van de Europese Green Deal helpen verwezenlijken door te strijden tegen de ernstigste milieudelicten die verwoestende gevolgen kunnen hebben voor zowel het milieu als de menselijke gezondheid.  

Zodra de nieuwe richtlijn in werking is getreden, zullen de lidstaten in hun strafrecht een grotere nauwkeurigheid moeten opnemen in de definitie van de categorieën milieudelicten, evenals effectieve afschrikkende sancties voor overtreders. Het nieuwe wettelijke kader zal ertoe bijdragen dat ernstige milieudelicten niet onbestraft blijven. Dit zal vervuiling en aantasting van het milieu tegengaan en bijdragen aan het behoud van onze natuur voor toekomstige generaties.  

Meer informatie staat in de persbericht.  

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending