Het nieuwe Europese partnerschap voor dierenbescherming is erop gericht om #AnimalTesting in de EU te beëindigen

| April 26, 2019

Werelddag voor dieren in laboratoria (24 april) zag de lancering van een ambitieuze campagne voor een nieuw partnerschap om een ​​eind te maken aan het lijden van de meer dan 11 miljoen dieren die nog steeds worden gebruikt bij experimenten in heel Europa.

De groep - Cruelty Free Europe - een dynamisch netwerk van partners met hoofdzetel in Brussel met een permanente aanwezigheid in het hart van de Europese besluitvorming, zal werken aan de verplichting van de Europese Unie om een ​​uitgebreid tijdschema vast te stellen en doelen te stellen voor modernisering van onderzoek en tests, verplaatsing weg van verouderde, ineffectieve en wrede dierproeven.

Ook op de onmiddellijke agenda van Cruelty Free Europe staat actie om ervoor te zorgen dat de EU-verbodsbepalingen voor dierproeven voor cosmetica worden nageleefd, waardoor de toenemende aantasting van chemische testen op cosmetica wordt gestopt.

Als eerste stap zal de organisatie contact opnemen met kandidaten in de Europese verkiezingen van mei, en hen aansporen om een ​​standpunt in te nemen voor dieren in laboratoria.

Dr. Katy Taylor, founding partner, zei: "Met de oprichting van Cruelty Free Europe hebben we de kans om een ​​stapsgewijze verandering te maken in de manier waarop we naar de wetenschap kijken en naar onderzoek en ontwikkeling. Europa is er al lang trots op dat het voorop loopt bij de bescherming van dieren - we roepen de Europese Commissie, het Europees Parlement en de regeringen op om samen met ons het lijden van dieren in laboratoria te beëindigen en dit te vervangen door meer humane en menselijk relevante testmethoden. ”

Voorzitter van de toonaangevende Nederlandse dierenbeschermingsorganisatie Een DIER Een VRIEND Geoffrey Deckers zei: "Ik ben verheugd deel uit te maken van het nieuwe Cruelty Free Europe-initiatief. In 2019 is het onaanvaardbaar dat zoveel dieren blijven lijden in laboratoria. We kijken uit naar de samenwerking met besluitvormers en burgers in heel Europa om het volume van dit probleem te verhogen en echt een verschil te maken voor deze dieren. "

"In Frankrijk is de oorzaak voor proefdieren een van de moeilijkste gevechten die we moeten leiden. De krachten bundelen met onze Europese partners is de sleutel om vooruitgang te boeken en de stilte rond het lijden van miljoenen dieren te doorbreken die niemand ooit ziet of hoort. We verheugen ons op deelname aan het Cruelty Free Europe-avontuur! "- Muriel Arnal, oprichter en president van One Voice, Frankrijk.

"In Europa is de wetgeving inzake dierproeven voornamelijk afgestemd op de onderzoekslobby's. Het is daarom van essentieel belang dat de verenigingen die werken aan het beëindigen van dierproeven op Europees niveau worden georganiseerd. Momenteel worden proefdieren slechts oppervlakkig beschermd. Dat moet veranderen. Via Cruelty Free Europe willen we de miljoenen dieren die elk jaar het slachtoffer zijn van pijnlijke en dodelijke ervaringen in Europa effectiever verdedigen. Europese regelgevers geven te veel vrijheid aan onderzoekers en moeten op een meer directe en dwingende manier actie ondernemen om het gebruik van dieren voor experimentele doeleinden systematisch te verminderen. De prioritaire doelen zijn de pijnlijke experimenten op primaten, honden en katten. "- Ann De Greef, directeur van GAIA, België

"Het is een eer om deel uit te maken van de oprichting van zo'n belangrijke nieuwe organisatie. Door ons harde werk hebben we enkele belangrijke overwinningen behaald voor dieren die in de afgelopen 20-jaren zijn geëxploiteerd en gedood in laboratoria. Samen zullen we zeker nog veel meer bereiken in de komende jaren. "- Rita Silva, Animal, Portugal

Comments

Facebook reacties

Tags: , ,

Categorie: Een voorpagina, Veetransporten, Dierenwelzijn, Milieu, EU

Reacties zijn gesloten.